Chiar daca va place sa gatiti si sa petreceti timp in bucatarie, sunt si zile aglomerate in care doriti sa pregatiti ceva delicios si sanatos, cu minimum de timp si de efort. Aceste trucuri va salveaza timp si va vor ajuta sa gatiti rapid, fara a apela la produse semi-preparate sau fast food.
- Conservele sunt convenabile: stocati cateva conserve de baza, de ton, porumb, fasole, tomate si mazare. Puteti oricand face o salata din aceste ingrediente
- Burger facut in casa : Intr-o zi in care aveti timp, preparati burgeri, chiar si vegetali, in cantitati mai mari. Apoi ii prajiti si ambalati individual in folie de plastic si ii conservati la frigider. Puteti apoi sa ii folositi la nevoie prin decongelare sau la microunde, timp de 15-20 minute.
Sursa foto: Quentin Lagache
- Ierburi intr-o clipa: o zi de ragaz va ofera timp in perioade aglomerate. Spalati, uscati si tocati ierburi proaspete (busuioc, menta, patrunjel, marar) si puneti-le in pungute sigilate in congelator. Cand aveti neovie adaugati in mancare si bucurati-va de savoare. Puteti sa adaugati ierburi si in cuburi de gheata cu apa, lamaie si putin ulei de masline.
- Umpleti congelatorul : in afara de legume congelate, puteti congela si painea, care ramane gustoasa, dar si branza rasa.
Sursa foto: Evgeny Karandaev/Shutterstock
- Suc de lamaie intr-o clipa: faceti cuburi de gheata cu suc natural de lamaie, in care puteti adauga ierburi, si apoi le puteti oricand adauga in salata , supa sau alte mancaruri
- Alegeti nuci si seminte: alune, nuci, migdale, caju sau alte seminte (de floarea soarelui, de dovleac, susan sau mac), sunt fantastice in salate sau paste chinezesti. Sa aveti intotdeauna la indemana in bucatarie un castron cu seminte – stocati-le la loc intunecos si uscat
- Spalarea verdeturilor: umpleti chiuveta cu apa, puneti un pic de otet si lasati verdeturile si legumele sa stea in apa in timp ce va ocupati cu alte lucruri. Le clatiti apoi si vor fi gata de a fi folosite.
- Taiati totul pentru salata: verdeturile si legumele taiate pentru salata inseamna vitamine in plus si o mancare mai sanatoasa. Daca totusi le gatiti, le aveti acum gata taiate si economisiti timp.
- Nu cojiti: pierdeti nutrienti pretiosi daca decojiti o multime de vegetale, de exemplu castravetii, morcovii, sfecla si chair cartofii noi.
- Creati o baza de mancare: o baza de mancare este o sursa de proteine, puteti adauga peste paste, orez, peste sau carne si veti prepara mult mai rapid o mancare imbogatita cu gust natural.
Sursa foto: Anchiy/Shutterstock
- Conservare traditionala: este de folos sa aveti in bucatarie la indemana rosii uscate, masline, diferite tipuri de zacusca sau muraturi, se pot constitui in garnituri savuroase pentru orice mancare.
- Un arsenal de retete: intrebarea „si ce sa gatesc” este consumatoare de timp si nervi. Incercati sa aveti o baza de retete testate pe care le puteti realiza din putine ingrediente si care se fac usor, fara sa petreceti mult timp in bucatarie.