contabilitate

Ca detinator de afacere sau ca tanar antreprenor, este important sa mentii o evidenta a tuturor tranzactiilor financiare ale firmei tale. Acest proces de contabilitate al afacerii tale este numit pastrarea de acte si hartii doveditoare. In functie de cat de extins este business-ul tau, va trebui sa faci in asa fel incat sa tii o evidenta a tuturor achizitiilor, a vanzarilor, a platilor si a chitantelor.

Daca nu ai inca un expert in contabilitate care sa faca asta pentru tine, te sfatuiesc sa apelezi cat de curand la o asemenea persoana sau serviciu pentru a putea fi linistit in permanenta in ceea ce priveste ziua de maine.

Metode de contabilitate

Exista doua metode standard de a face inregistrari contabile pentru datele financiare ale afacerii tale. Contabilitatea singulara a inregistrarii contabile si contabilitatea dubla a inregistrarii contabile. Dupa cum sugereaza si numele, sistemul singular inregistreaza fiecare tranzactie in parte ca o singura parte. Cea de-a doua metoda (sistem) este mult mai detaliata. Fiecare tranzactie se imparte in doua parti, debitul si creditul. Prin urmare, sistemul dublu dispune de doua conturi de fisiere de contabilitate si fiecare tranzactie va face cate o inregistrare in debit si in contul de credit, de asemenea.

Sistemul dublu este mult mai popular deoarece asigura un sistem de detectie al erorilor. Daca suma de debite nu se potriveste cu numerele din contul de credit, atunci exista o eroare. Contabilul aduce de obicei consemnarea intr-o etapa de balanta de verificare. Din inregistrarile contabile, expertul poate crea rapoarte in ceea ce priveste tranzactiile financiare ale afacerilor. Acesta poate folosi balanta de verificare si datele din registru pentru a pregatit declaratii legate de venituri si foi de calcul din balanta.

Inregistrarea adecvata a tuturor activitatilor financiare a unei firme este esentiala pentru orice business din urmatoarele motive:

  • Analiza si administrarea financiara
  • Obligatiile legate de taxe
  • Raportarea la investitori
  • De partea dreapta a legii

Blogger: Oana M. Roman

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *