pupile-dilatate

Dilatarea pupilelor apare in momentul in care gandim foarte profund, atunci cand suntem bucurosi sau atunci cand suntem dezgustati de ceva anume. Insa, pupilele dilatate pot avea mai multe intelesuri, cele psihologice fiind cele mai interesante.

Ce inseamna dilatarea pupilelor?

Nebunie- Motivul pentru care medicii si paramedicii folosesc un o lumina puternica pentru a se „uita” in ochii pacientului este pentru ca se doreste sa verifice creierul lor si cum functioneaza acesta- dar si pentru ca este un test usor si neinvaziv. De asemenea, acestia folosesc acronimul PERRL: Pupils should be Equal, Round and Reactive to Light (Pupilele ar tebui sa fie egale, rotunde si sa reactioneze la lumina). Daca ai probleme la cap, atunci inseamna ca nu raspunzi la testul PERRL.

Interes- Pupilele dialatate pot sa descrie un semnal care arata daca o persoana este interesata de ceea ce se vorbeste sau nu. White si Maltzman- 1977- au analizat participanti care au fost rugati sa asculte fragmente din trei carti: una era erotica, cealalta implica mutilarea si cea de a treia era neutra. Pupilele lor s-au dilatat la inceputul tuturor fragmentelor. Insa, acestea au continuat sa ramana dilatate atunci cand s-a ascultat versiunea erotica sau cea despre mutilare.

Dezgust- Asa cum am mai spus, pupilele se pot dilata atunci cand intereseaza ceva, insa pot sa se dilate si atunci cand un om este dezgustat. Hess- 1972- a aratat participantilor unui studiu fotografii cu copii raniti. Pupilele oamenilor s-au dilatat din cauza socului si apoi s-au strans in incercarea de a evita imaginile tulburatoare.

Durere- Atunci cand simti durere, vei putea observa ca pupilele tale se dilata. Chapman et. al.- 1999- a realizat un experiment in cadrul caruia a supus participantii studiului la socuri electrice, observand ca pupilele acestora se dilata. La o activitate intensa, pupilele lor s-au dilatat cu aproape 0.2 mm.

Droguri- Unele droguri, alcoolul si chiar opioidele pot cauza dilatarea pupilelor. Altele, cum ar fi amfetamina, cocaina, LSD sau mescalina pot, de asemenea, sa provoace dilatarea pupilelor la oameni. Ofitierii de politie cunosc acest lucru, iar din aceasta cauza verifica fata unui om.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *