Poti fi pus in situatia de a rezolva o situatie virtuala la desfasurarea unui interviu pentru un job pe care il vrei foarte mult, pe langa anumite intrebari. Angajatorul va analiza cum te organizezi si pregatesti sa iei o decizie.

Mai jos veti vedea cateva “manevre” pentru a putea face fata la aceste situatii virtuale:

1. Ia notite.

In timp ce conlocutorul tau iti prezinta cazul, fii foarte atent la toate datele importante, nu uita sa iti iei ceva de scris si o mapa la interviu. Este neplacut si neprofesionist sa va intrerupeti in timpul discutiei pentru ca v-ati dat seama ca nu ati notat nimic, de aceea e bine sa va pregatiti instrumentele necesare pentru aceasta activitate inca de la inceput.

2. Pune intrebari.

Cel mai bine la un interviu e sa pui intrebari, atatea cate iti sunt utile sa iti faci o imagine clara asupra situatiei. Intervievatorul tau asteapta sa pui intrebari dar multi candidati fac greseala de a nu pune, uneori din frica de a nu-l plictisi pe cel din fata lor.

3. Fii pregatit sa preiei conducerea discutiei.

Conlocutorul tau va ghida mereu firul discutiei spre domeniile dorite de el, dar fii pregatit sa preiei controlul acesteia incaz ca anumite aspecte nu sunt clare. Daca nu esti sigur de ceva, intreaba pur si simplu.

4. Nu face presupuneri.

Pus in fata unui caz la un interviu de angajare, nu trebuie sa iti dai niciodata cu parerea. Conlocutorul tau e foarte probabil sa nu-ti dea informatiile care i le ceri, dar cu siguranta va fi impresionat ca ai pus intrebari.

5. Mentine contactul vizual.

Contactul vizual este critic in momentul in care raspunzi la intrebari deoarece indica anumite lucruri. Persoanele care mentin contactul vizual demonstreaza incredere, iar cei care nu il mentin sunt priviti ca fiind slabe, usor de manipulat.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *