In viata, o persoana va face greseli in mod inevitabil, atata timp cat acesta nu traieste in interiorul unei bule care sa-l tina la distanta fata de societate. Astfel, acelasi principiu se aplica tuturor oamenilor care traiesc pe aceasta planeta. Greselile determina ca o persoana sa devina mai puternica, mai inteligenta datorita lectiilor de viata valoroase pe care le invata in acest proces. O buna parte a societatii a evoluat cu gandul ca oamenii se vor transforma in „fiinte perfecte” care nu au voie sa greseasca sau sa creeze o situatie eronata, insa acest lucru ar fi si adevarat daca ne-am transforma intr-o alta specie sau in roboti. Pe scurt, nu ar trebui sa ne temem sau sa intentionam sa evitam greselile.

Greseli pentru care nu ar trebui sa te scuzi

Ia decizii care te fac pe tine fericit, chiar daca ceilalti nu sunt de acord cu tine. Probabil ai descoperit pana acum ca oamenii au tendinta sa critice aproape orice decizie pe care o iei. Daca iti gasesti un nou partener pe care il adori, se vor trezi 20 de persoane care iti vor spune ca faci o greseala si ca acest om nu este pentru tine. Iti doresti sa te muti intr-un oras nou  si toata lumea iti spune ca faci cea mai mare greseala din viata ta. Astfel de oameni te „sfatuiesc” sa nu faci aceste lucruri, pentru ca, in secret, acestia ar fi vrut sa aiba viata ta- sa dea dovada de curajul tau.

Pune dorintele si nevoile tale pe primul loc. Cumva, faptul ca iti doresti sa fii fericit se traduce astazi cu egoism. In realitate, nimeni altcineva nu poate sa iti ofere fericirea de care ai tu nevoie, decat tu insuti, astfel ca are sens sa faci o prioritate din ceea ce te multumeste pe tine. Responsabilitatea noastra fata de deciziile pe care le luam in viata trebuie sa fie de 100% si sa nu tinem cont de cei din jurul nostru.

Iti doresti mai mult decat ti-a oferit viata pana in prezent. Faptul ca iti doresti mai mult de la viata nu inseamna ca esti nemultumit cu ceea ce ai sau ca esti rasfatat; acest lucru se traduce cu ambitie. Inseamna ca ai un scop si un vis pe care iti doresti sa le indeplinesti atat timp cat mai poti. Altii te vor vedea ca un visator nerealist care nu va gasi niciodata fericirea, dar in fond, nu conteaza ce gandesc ceilalti despre tine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *