Fie ca sunteti un adolescent care tocmai a implinit 18 ani si vrea cu nerabdare sa isi achizitioneze o masina sau sunteti o firma si doriti sa achizitionati masini pentru angajatii vostri, sau pur si simplu un om matur care doreste sa isi ia o masina, este bine sa cunoasteti niste lucruri care trebuie sa le stiti inainte de a incheia o afacere. Multa lume prefera masinile second hand, lucru care eu nu sunt de acord deloc, din mai multe motive. Unul dintre motive ar fi gradul de uzura ridicat pe care il are masina. Ca si un telefon, chiar daca il ingrijesti si ai grija de el, el cu timpul incepe sa prinda un grad de uzura, sa arate si sa functioneaza mai prost, soft-ul incepe sa o ia razna, bateria bineinteles in loc de o saptamana ajunge sa tine 2-3 zile, semnal mai slab si multe lucruri de acest gen.

La fel si masina, motorul incepe sa fie din ce in ce mai solicitat, mult mai greu de folosit, cauciucurile, interiorul masinii, aspectul masinii, in unele cazuri poate aparea si rugina, lucru care nu prea este usor de acoperit. In zilele libere, ma duc prin ” talcioc”, si acolo vad tot felul de masini, TUNATE, modificate, la preturi enorme, la preturi mici, chestii de genul acesta.

Ce se intampla de multe ori ? Masina pentru ca fi vanduta proprietarul procedeaza in felul urmator : Pentru a acoperi rugina si locurile deteriorate, apeleaza la un service si acesta o pregateste pentru vanzare, cum se spune in limbajul de zi cu zi, pur si simplu acopera rugina cu vopcea si chit. Foarte neplacut pentru unii, insa altii „pun botul” la tot felul de aceste matrapazlacuri, si observa ca dupa nici 3 luni masina are o rugina extrem de mare, lucru care nu a observat-o cand a achizitionat-o.

Bineinteles, nu toata lumea procedeaza asa, insa sunt tot felul de huligani, care spun ca fac afaceri doar de dragul de a da tzeapa. Un alt risc care il are masina second hand il reprezinta taxele, in cazul in care se achizitioneaza o masina din alta tzara, treburile se complica. Am auzit o metoda de a face tot in Bulgaria pentru ca preturile sunt mult mai bune, insa Romania doreste sa faca ceva pentru a nu se mai aduce masini din alte tari, lucru care spun eu nu este necesar.

Cunosc si un prieten care a luat o tzeapa la achizitionare masinii si anume , in momentul in care a dorit sa o treaca peste granita, a aflat ca masina era furate. Si normal ca a fost gasit el vinovat, insa la un moment dat totul s-a finalizat cu bine, lucru care in romania nu cred ca se rezolva.

Eu recomand sa strangeti mai multi bani si sa va achizitionati o masina buna NOUA pentru ca aveti mult mai multe avantaje in momentul in care cumparati una noua.

Personal iubesc masinile din firma Audi pentru ca au un design unic, si ofera un confort extraordinar. Calitatea deosebita a masinilor audi este una care pe mine m-a impresionat, mai ales si puterea deosebita pe care o are.

Cam atat in acest articol, va multumim si va invitam la un nou articol pe acest site.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *