Inca de la inceputul timpurilor, barbatii si femeile se adunau cu totii in jurul focului. Acestia fie se incalzeau in acest mod, fie mancau, fie povesteau sau chiar dormeau pentru a se incalzi pe timp de noapte. In acest fel de simteau si bine si se si apropiau unii de altii.
In ziua de azi, cu toata tehnologia pe care o avem la dispozitie, nu se pare ca am fi mult mai inovativi decat strabunii nostri. Insa lucrurile vechi sunt menite sa fie considerate inovatii la vremea lor si au intrat in traditia noastra de ani buni. Focul continua sa ne atraga si sa ne distreze. In ciuda tuturor evolutiei in societatea moderna, inca mai detinem o intuitie profunda legata de spiritul de trib si de apartenenta la diferite moduri de viata.
Un semineu, o soba sau un gratar de curte nu numai ca ne place si ne atrage atentia catre focul in sine, dar de asemenea ne atrage atentia unuia asupra celuilalt. Amintindu-ne din vechi timpuri cum strabunii nostri se adunau in jurul focului pentru a face diferite lucruri sau doar pentru a sta pur si simplu, imaginile care ne vin in minte sunt, de obicei, frapante si concludente. Am vrea sa retraim acele momente, clipe si senzatii.
In ziua de azi, cu stilurile de viata ocupate tare, avem nevoie mai mult decat oricand sa ne odihnim si sa ne conectam unii cu ceilalti. Ar trebui sa dam la o parte telefoanele si laptopurile, tabletele si gadgeturile care ne separa unii de altii, si sa ne adunam in jurul focului viu care ne poate incalzi atat corpurile, cat si inimile.
Viata a devenit cu timpul mult mai complicata pentru noi, cei care ne tragem din vechii oameni ai pesterilor si care au descoperit focul. Majoritatea dintre noi nu socializam atat de mult pe cat ne-am dori sau pe cat ar trebui, insa focul ne poate ajuta in acest sens. Focul este element care ne poate distruge, dar si apropia si incalzi si lumina vietile, de aceea trebuie sa il cream de fiecare data cand este cu putinta, fie in realitate, fie in sufletele noastre.
Blogger: Oana M. Roman