Afla de ce ai nevoie pentru prietenul tau necuvantator

Afla de ce ai nevoie pentru prietenul tau necuvantator

A tine un animal de companie in casa inseamna o mare responsabilitate. Trebuie sa ii oferi tot ceea ce are nevoie, de la alimente pana la alte accesorii. Misiunea de a fi un bun proprietar de animal de companie este una ce se reinventeaza constant. Trebuie sa stii astfel de ce ai nevoie pentru a face sederea animalului cat mai placuta, atat in prezent cat si pentru viitor.

Cainii – desi rasele sunt diferite si optiunile variaza de la un proprietar la altul, aceste animale de companie au un punct comun: necesita foarte multa atentie. Ca si elemente de care ai nevoie pentru a tine in casa un caine s-ar include alimentele, jucariile, boluri pentru mancare si apa sau chiar un loc pentru dormit. Foarte multe persoane opteaza pentru caini ca si animale de companie, deoarece sunt sociabili, ofera dragoste neconditionata si pot fi dresati usor.

Pisicile – aceleasi aspecte trebuie avute in vedere si aici. Trebuie sa le asiguri hrana, un loc de dormit, jucarii diverse, zgardite sau lese – dupa caz. Desi ofera si ele afectiune neconditionata, pe langa pisici nu trebuie insistat cu joaca. Au intr-adevar un temperament jucaus, dar insistenta poate duce la efectul advers. Va trebui sa stii ca pisicile apreciaza sa fie lasate in pace si sa preia ele initiativa atunci cand vine vorba de joaca.

Pestii – a tine un acvariu cu pesti in casa nu este deloc o provocare mai prejos decat altele. Nevoile lor de baza includ ingrijirea – va trebui sa ii hranesti la timp, sa cureti acvariul si sa le oferi toate conditiile – filtre si plante decorative. Numai astfel te vei putea bucura de linistea de a privi acvariul cu pesti pe care ti l-ai amenajat acasa.

Pasari – si acestea au nevoie de cateva lucruri. O cusca poate fi necesara, de asemenea hrana speciala, dar si altele. Singurul neajuns al lor poate fi faptul ca uneori sunt foarte galagioase. Pe de alta parte, exista si specii inteligente pe care le poti dresa si care sunt dispuse sa se joace destul de mult.

Iepuri, hamsteri sau alte rozatoare – nu au o durata de viata atat de indelungata, insa aduc acelasi grad de fericire in familia ce ii adopta. Sunt animale afectuoase si mult mai calme decat alte specii. Avand si dimensiuni mai reduse, sunt si mai usor de ingrijit – nu necesita provizii numeroase pentru intretinere.

Tinand cont de aceste lucruri, decizia de a lua in grija un animal de companie iti va fi cu mult facilitata. Trebuie sa faci doar alegerea potrivita pentru tine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *