Afla secretele celor mai interesante tipuri de masaj

Afla secretele celor mai interesante tipuri de masaj

Masajul presupune masarea si adaugarea presiunii asupra muschilor corpului care poate fi realizat atat cu ajutorul mainilor, al coatelor, al genunchilor, al picioarelor, dar si al degetelor. Fiecare stil de masaj in parte se realizeaza intr-un stil diferit si contine beneficii nenumarate.

Printre cele mai cunoscute beneficii pe care le aduce masajul organismului uman sunt ca:

 • trateaza in scurt timp ejacularea precoce;
 • amelioreaza senzatia de anxietate si de stres;
 • imbunatateste feritilitatea;
 • intimitatea dintre parteneri ajunge intr-un punct mult mai inalt;
 • relaxeaza atat fizicul, cat si psihicul;
 • imbunatateste considerabil circulatia sangelui;
 • creeaza o stare de spirit mult mai pozitiva.

Acum ca ati aflat care sunt cele mai importante beneficii aduse in general de aproximativ toate stilurile de masaj din lume, sa vedem care sunt si cele mai des intalnite si mai apreciate:

masaj spa
Sursa: mlwacademy.com

Masajul suedez – este cunoscut ca fiind unul din cele mai linistitoare metode de masaj din intreaga lume, acesta avand puternicul rol de a elibera in totalitate tensiunile musculare si de a relaxa toate articulatiile dureroase.

Terapeutii utilizeaza in tehnica lor cinci lovituri de baza care pot fi de asemenea preluate de oricine cu usurinta. In urma acestui masaj, beneficiarul, indiferent de varsta pe care o are se va simti mult mai bine atat la nivel mental cat si la nivel fizic.

masaj
Sursa: www.insigniahairanddayspa.com

Masajul sportiv– este conceput pentru a ajuta sportivii in mod deosebit sa se antreneze mai eficient si mai bine. Tehnicile sunt destul de asemanatoare cu ele ale masajului suedez, caci cele doua sunt la fel de profunde. Acesta are rolul de a satisface nevoile speciale ale oricarui sportiv, incalzindu-i astfel muschii si imbunatatindu-i considerabil circulatia inainte de competitie.

De asemenea, masajul sportiv are puterea atat de a relaxa un atlet, de a-l ajuta sa se concentreze mult mai usor, cat si de a-l energiza pe masura. In urma aplicarii acestui tip de masaj, un organism cu mici probleme se va recupera mult mai rapid si mai eficient.

masaj talci
Sursa: i.ytimg.com

Masajul neuromuscular – acest stil de masaj reprezinta o forma utilizata doar pentru anumiti muschi ai corpului uman. Acesta este realizat pentru a creste fluxul de sange, de a reduce durerile si de a elibera presiunea asupra nervilor cauzate de leziuni ale muschilor si alte tesuturi moi.

relaxare
Sursa: kountryim.com

Masajul Tantric – in urma lecturarii unui articol intitulat What is Tantric Massage, Sensual Tiger Holistic Tantric Arts, am descoperi ca acest stil de masaj are rolul de a stabili un anumit grad de intimitate intre parteneri, beneficiind de o apropiere fizica de intensitate maxima. In urma masarii muschilor corpului, nu doar al organelor sexuale, persoanele se vor simti eliberate, relaxate si infierbantate.

relaxare
Sursa: lafusionspa.com

Masajul aromatic – este realizat intr-un cadru intim, relaxant si placut parfumat. Aceasta tehnica deosebita de masaj are rolul principal de a stabili o legatura stransa dintre mintea si corpul pacientului. Pe langa acest beneficiu, acesta echilibreaza sanatatea fizica si emotionala a unei persoane.

masaj
Sursa: massageinmeridian.com

Masajul anticelulitic – acest tip de masaj au un efect extrem de bun daca este realizat ca atare de o persoana cunoscatoare. De obicei masarea este accentuata in zona soldurilor, al feselor, al abdomenului si al picioarelor. Beneficiile vor aparea mult mai repede daca vor fi aplicate in acelasi timp uleiuri si creme speciale.

masaj
Sursa: symiwellbeingcentre.com

Desi masajul se spune ca face bine oricui, iata care sunt si cateva din contraindicatiile acestuia:

 • stari febrile;
 • tuberculoza cu diferite localizari;
 • manifestari hemoragice;
 • afectiuni pulmonare grave;
 • boli psihice majore;
 • afectiuni grave ale tubului digestiv;
 • afectiuni cardiovasculare acute;
 • tromboflebita;
 • afectiuni maligne.

Acum ca ati aflat care sunt cele mai cunoscute tipuri de masaj si care sunt nenumaratele lor beneficii, nu ezitati sa apelati la ajutorul unui maseur profesionist care sa va duca pe noi culmi din lumea relaxarii sau de ce nu sa o faceti chiar voi insiva.

 

Blogger: Cerasela S.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *