Ajuta apa la slabit?

Ajuta apa la slabit?

Cu totii am auzit despre aceasta conceptie, precum ca a bea apa te poate ajuta in momentul in care vrei sa scapi de cateva kilograme. Pot insa cateva pahare de apa baute in plus zilnic sa ajute insa in acest sens? Pare a fi prea frumos ca sa fie adevarat

Rolul pe care apa il indeplineste in organism este unul foarte important. Prezenta in proportie de 70% in organism, exista organe care au chiar un procent si mai ridicat. Ficatul, spre exemplu, are in compozitie aproximativ 95% apa.

Parerile expertilor raspund la marea intrebare, daca apa ajuta la slabit. Propriu-zis, apa nu afecteaza in vreun fel scaderea in greutate, insa consumul de apa este corelat direct cu slabitul. Apa nu are vreo proprietate magica ce arde grasimile, insa ajuta considerabil persoanele care depun eforturi sa slabeasca.

Daca ne gandim la un mecanism cu reglaje fine precum un ceas sau chiar si un motor, toate piesele ce ii asigura functionarea trebuie sa fie bine lubrifiate. Aceeasi analogie poate fi facuta si cu corpul omenesc – apa este lubrifiantul ideal ce il mentine in stare buna de functionare.

In primul rand, a fi bine hidratat te poate ajuta sa eviti supra-alimentarea. De multe ori se confunda senzatia de foame cu cea de sete, adesea ajungem sa mancam in loc sa ne hidratam, dintr-o simpla confuzie. Asadar un pahar cu apa inainte de masa nu este deloc o idee rea daca se doreste slabitul. In momentul in care organismul nu primeste suficienta apa, incepe sa isi faca rezerve si aici poate aparea problema cu retentia de apa. Asigurand un aport suficient de apa, organismul nu mai trebuie sa isi faca rezervele de apa ce apar formate in jurul taliei, fetei sau gleznelor. Desigur, consumul de apa inseamna consum de apa ad-literam si nu sub alte forme, precum ceai, cafea, alcool sau alte bauturi.

Apa are numeroase beneficii pentru sanatate si este un real ajutor cand vine vorba de slabit, in special cand exista probleme cu retentia de apa. A ramane hidratat este o parte importanta din orice regim de slabit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *