Ajutor pentru concentrare – top alimente de consum

Ajutor pentru concentrare – top alimente de consum

In fiecare zi avem parte de situatii care ne provoaca la un plus de concentrare. Iti cauti inspiratie, iti cauti sprijin pentru ca starea de bine sa fie una echilibrata. In orice caz ai putea tine cont de anumite alimente care te ajuta. Iata ce ai putea consuma:

  1. Cafeina, cafeaua fiind cel mai adesea aleasa. O cafea iti accelereaza ritmul organismului, te ajuta sa te concentrezi mai bine. O cafea pe zi spre exemplu este suficienta sa isi faca efectul. Cafeaua este ideala si mai cu seama nu trebuie consumata numai in forma sa simpla si clasica ci poate fi consumata din alte alimente precum ciocolata.
  2. Zaharul te face mai alert. Nu degeaba se spune ca in cazul copiilor prea mult zahar duce la hiperactivitate si este de evitat. Zaharul poate aduce si efecte adverse spre exemplu insa nu este de uitat ca acesta are si efectul de alungare a somnolentei spre exemplu.
  3. Micul dejun. Crezi sau nu, ca o forma simpla de a te pastra in forma trebuie sa stii ca nu ar trebuie sa sari peste micul dejun. Acesta este de fapt si prima masa care iti reumple rezervele de combustibil pentru ca intreg organismul sa functioneze la cote inalte.
  4. Consuma fructe si in mod special afinele. Se pare ca studiile au scos in evidenta faptul ca acestea aduc un mare plus in ceea ce priveste modul in care invatam si retinem. Desigurm, nu sunt insa singurele  asa ca de regula fructele si legumele sunt indicate a se consuma.

Mai mult decat atat se pare ca specialistii recomanda ca puterea de concentraresa fie mentinuta si prin lucruri simple. Spre exemplu se poate apela la ceea ce inseamna un program strict insa sanatos. Cu alte cuvinte dormi suficient, consuma alimente potrivite si nu uita de gestionarea emotiilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *