Alegerea unui computer

Alegerea unui computer

Te-ai hotarat sa iti schimbi calculatorul, sa iti cumperi unul nou, insa nu prea stii ce sa alegi. Intrebarea „cum as putea alege un calculator bun?” este una destul de dificila uneori. Unii sunt straini de domeniu, stiu sa foloseasca tehnica insa cand vine vorba de a alege nu prea stiu pentru ce sa opteze. Apeleaza astfel la prieteni sau cunostinte, al caror raspuns este cel mai des „depinde pentru ce il folosesti”.

In momentul in care trebuie sa schimbi computerul, mai trebuie sa ai in vedere un aspect: pretul. Bugetul este uneori limitat, de aceea si orientarea catre ceva care sa satisfaca si cerintele dar care sa fie si rentabil ca pret poate fi o misiune dificila. Cat priveste gama computerelor sau a oricaror produse de folosinta mai indelungata, exista tot timpul si optiunea second hand.

Folosesti calculatorul pentru simpla navigare, socializare, editare de texte, vizionat filme si ascultat muzica – un calculator second hand cu specificatii tehnice nu foarte ridicate poate fi acceptabil. In cazul in care ai nevoie insa de putere de procesare mare, editare foto-video ori aplicatii grafice si software ce necesita performanta, te poti orienta catre gama de calculatoare second hand cu i5.

Un procesor performant si rapid face intregul sistem sa opereze mai bine, reduce timpul de raspuns la comenzi, eficientizeaza munca dar ajuta si in caz de divertisment – cei pasionati de gaming stiu foarte bine cat de mult influenteaza puterea de procesare rularea unui joc pe PC sau laptop.

RAM – pe langa procesor, este nevoie si de RAM, cat mai mult, pentru ca aplicatiile ruleaza mult mai rapid, performanta este imbunatatita notabil si multitaskingul devine o adevarata joaca atunci cand sunt instalati, spre exemplu, 8 GB de RAM.

Placa video – joaca un rol extrem de important in special in cazul in care este utilizat computerul pentru aplicatii complexe, solicitante. Gaming, editare foto/video sau software complex sunt astfel recomandari pentru care o placa video dedicata este absolut necesara.

Desigur la fel de importante sunt si hard-disk-ul – spatiul de stocare nu poate fi ignorat in zilele noastre, cand fotografiile si filmarile apar si sunt postate zilnic online – sau monitorul – pentru o experienta vizuala cat mai placuta.

Majoritatea recomanda si achizitia pe componente a unui calculator. Se poate castiga foarte mult la raportul pret-performanta in momentul in care se face o astfel de alegere. Aceste cateva recomandari si in ultima instanta apelarea la un specialist vor ajuta chiar si un necunoscator sa isi aleaga un calculator performant, specific pentru nevoile proprii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *