stres

Fie ca esti stresat acasa sau la munca, stresul este efectiv parte din viata ta. Avem tot mai multe responsabilitati, tot mai multe griji si astfel ne complicam fara sa vrem viata. Tot mai mult cautam astfel solutii, tot mai mult ne orientam spre scaparea de griji. Solutia poate fi chiar mai aproape decat credeam: stresul poate fi tinut sub control chiar si cu ajutorul alimentatiei. Iata o lista de cateva alimente pe care le poate consuma oricine si care pot fi de un real ajutor in alungarea stresului.

Portocalele – daca vrei sa reduci nivelul de stres, este de foarte mare ajutor sa mananci cel putin doua portocale zilnic. Portocalele sunt surse bogate in vitamina C, ajuta la reducerea nivelului hormonilor ce provoaca stres si ajuta de asemenea la intarirea sistemului imunitar. Cei ce sufera de tensiune sau care au in organism un nivel ridicat al hormonilor de stres au prezentat imbunatatiri remarcabile pe partea reducerii stresului prin consumul de portocale.

Peste – daca vrei sa te mai eliberezi de tensiune, este recomandat sa mananci carne de somon, ton sau diverse alte tipuri de carne de peste mai grasa. Acizii grasi omega-3 gasiti in carnea de peste previn eliberarea de hormoni ai stresului si ajuta de asemenea pe partea de probleme cardiace, depresie sau alte tipuri de afectiuni.

Ceai negru – consumat regulat, aduce ca rezultat reducerea nivelului de stres intr-o mare masura. Studii recente arata faptul ca cei ce consuma patru sau cinci cesti de ceai negru zilnic timp de cateva saptamani au reusit sa reduca nivelul stresului chiar si dupa activitati extenuante.

Fistic – alaturi de nuci, alune, migdale – ofera un real ajutor pentru reducerea nivelului de colesterol, reduc inflamatia arterelor si nivelul ridicat al zaharului din sange. Anxietatea, depresia si alte stari asociate sunt de asemenea tinute sub control.

Fructele si legumele crude, ciocolata neagra si chiar lactatele sunt de asemenea in lista alimentelor ce pot sa ajunge stresul. Pare prea simplu sa fie adevarat, nu? Incercati o astfel de alimentatie si cu siguranta veti vedea rezultate bune.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *