Fiecare om este unic din anumite puncte de vedere. Din alte puncte de vedere este asemanator cu semenii ce sunt in jurul lui. Diferentele dintre oamenii se observa in ceea ce priveste imbracamintea, frizura, comportamentul, cat si alegerile facute. Alegerea unui animal de companie se face din mai multe puncte cum ar fi iubirea sau dispretul pentru acea specie de animal, locuinta in care traieste persoana, cat si vointa de a avea sau nu un animalut. Atunci cand spunem animal de companie ne gandim imediat la un catel, o pisica, un canar sau poate un hamster. In ultima vreme s-a renuntat la aceste animalute obisnuite pe care le poate avea oricine si s-a apelat la animale mai rar intalnite in apartamentele persoanelor din Romania. Sa descoperim si noi care ar putea fi aceste animalute:
Chiar daca suna ciudat ca si animal de companie poti alege o broasca de apa sau de uscat, ierbivora sau carnivora. Broasca face parte din topul animalelor de companie usor de intretinut. Are nevoie de un acvariu destul de mare pentru miscare pe masura ce creste, o lampa UVA/UVB pentru a avea un loc luminos. In functie de specie, adultii se hranesc la 2-3 zile cu hrana speciala de la petshop-uri sau cu diferite salate.
Din categoria soparlelor, cea mai prietenoasa pentru un animal de companie este agama cu barba numita si dragonul barbos. Aceasta soparla iubeste sa fie atinsa si alintata. Aceasta are nevoie si ea de un acvariu special din plastic sau sticla bineinteles cu capac etans pentru a preveni evadarea. Soparlele au nevoie sa se hraneasca cu viermi, greieri, frunze de papadie, de varza, cat si alte tipuri de salate. Soparlele pot fi hranite si cu fructe precum banane, pere, mere, pepene. La cateva zile trebuie hranite si cu suplimente speciale acestora.
Din categoria paianjeni, tarantula a devenit un animal de companie destul de des intalnit mai ales la americani. La noi in tara inca nu a devenit asa iubita, dar sunt persoane care au achizitionat deja un astfel de animal de companie. Este un animal usor de intretinut datorita costului scazut, dar nu este nici pretentioasa. Pentru a avea o tarantula ai nevoie de un recipient din sticla sau plastic decorat si achizitionat cu tot ce este necesar pentru supravietuirea tarantulei. Aceasta trebuie hranita o data sau de 2 ori pe saptamana, supravietuind chiar si o luna fara hrana. Hrana se gaseste usor la petshop-uri constand in viermi, rame, muste, fluturi, pestisori, gandaci de bucatarie etc.
Daca ar fi sa alegi un astfel de animal de companie tu ce ai alege?