Au nevoie profesorii de calificare speciala pentru a preda?

Au nevoie profesorii de calificare speciala pentru a preda?

Ar trebui, oare, ca toti profesorii sa fie calificati pentru a preda in scoli? Unii cercetatori sustin ca da, acest lucru este necesar, insa exista si multii altii care neaga faptul ca profesorii ar trebui sa fie posesorii unei diplome cu modul didactic absolvit.

In prezent, exista foarte multe cadre didactice necalificate dar care lucreaza in scolile de stat. Foarte putini oameni au impact mai mare asupra vietii noastre, insa profesorii isi lasa adanc amprenta asupra personalitatii noastre. Exista profesori care au hranit in noi o pasiune pentru muzica, istorie sau franceza, profesori de sport care ne-au invatat sa jucam fotbal sau tenis. Nu trebuie sa uitam de dirigintele nostru, care tot timpul ne-a ajutat sa ne simtim mai bine cu noi insine cand eram intr-o pasa proasta a adolescntei noastre.

Scolile bune sunt asa pentru ca au profesori buni. Si, asa cum era de asteptat, toate studiile internationale ne arata ca cel mai important factor in procesul de invatare este calitatea predarii.

Multi directori de scoli cauta in profesorii pe care ii angajeaza doua lucruri. In primul rand, acesta trebuie sa aibe cunostinte puternice in domeniul pentru care opteaza sa fie profesor, si in al doilea rand acesta trebuie sa aiba o capacitate exceptionala de a se imprieteni si de a inspira copiii. Pentru multi, primul lucru ar trebui sa fie de la sine inteles, deoarece nu se poate ca cineva sa predea ceva despre care nu are nici cel mai mic habar. Nu se poate ca tinerii sa fie inspirati in mod intelectual, daca profesorul lor nu are o proprie intelegere a materiei pe care o preda.

Cat despre cel de-al doilea factor, este chiar necesar sa ai o diploma pentru a dovedi ca poti inspira copiii? De exemplu, in multe state sunt angajati profesori, fara certificat, insa daca au lipsuri in ceea ce priveste legatura cu copii, scoala organizeaza training-uri pentru ca acesti profesori sa poata invata, la randul lor, cum sa aiba o legatura profesionala cu elevii sai.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *