Avantajele sistemului de irigare prin picurare – de ca sa il alegi pentru gradina ta

Avantajele sistemului de irigare prin picurare – de ca sa il alegi pentru gradina ta

Sa fim seriosi, sa uzi fiecare planta in parte din propriul solar sau propria gradina este un chin. Aceasta activitate antica, daca o putem numi asa, iti consuma foarte mult timp si totodata risipesti si foarte multa apa.

Acum tehnologia isi face simtita prezenta si in gradini. Stii foarte bine cate echipamente si sisteme pentru gradina ultraperformante exista pe piata si te pot ajuta sa eficientizezi orice fel de sarcina. Este si cazul sistemului de irigare prin picurare despre care iti voi vorbi mai pe larg in cele ce urmeaza.

Avantajele cu care vine la pachet un sistem de irigare prin picurare

Despre sistemul de irigare prin picurare trebuie sa stii ca ti-l poti crea, asambla singur. La Bricolaj Market, magazin de bricolaj disponibil si in mediul online, regasesti toate accesoriile de care ai nevoie pentru a-ti pune la punct un sistem de irigare prin picurare eficient, durabil. Acceseaza bricolajmarket.ro si convinge-te.

Revenind la ale noastre, iata care sunt principalele avantaje ale sistemului de irigare prin picurare:

  • Apa este dozata corect

Atunci cand vine vorba de sistemul de irigare prin picurare, nu exista pierderi de apa, risipa de apa. In acest fel, fiecare planta primeste cantitatea optima de apa de care are nevoie in acea zi sau acea perioada.

  • Consum de apa redus

Pentru ca vorbim de un sistem ce nu face risipa de apa, consumul pe care il cumulai pana in momentul de fata poate scadea cu 20% sau chiar 40%. De ce? Apa este distribuita uniform, egal pentru fiecare planta sau plantula in parte, deci niciun motiv de ingrijoare cum ca acestea nu ar beneficia de o cantitate optima de apa.

  • Udare directa a solului

Un mare avantaj al sistemului de irigare prin picurare se refera la faptul ca apa le este distribuita plantelor direct la radacina. In acest fel, si solul se mentine umed pentru o mai lunga perioada de timp, insa nu exagerat de umed pentru a-ti omori plantele.

  • Stopeaza raspandirea bolilor

Stiati ca o mare parte din bolile cu care plantele se confrunta se transmit prin intermediul apei? Apa de ploaie ia locul unui mediu propice de raspandire a bolilor deoarece intra in contact direct cu frunzele si florile – organele cele mai vulnerabile la boli.

Avand in vedere ca sistemul de irigare prin picurare distribuie apa direct la radacina plantelor, riscul de contaminare, de imbolnavire a acestora tinde spre zero.

  • Costul unui sistem de irigare prin picurare este redus

Dupa cum am spus si mai sus, te poti ocupa chiar tu de compunerea sistemului de irigare prin picurare, Bricolaj Market ti-a pus deja la dispozitie in cadrul site-ului toate cele necesare. Pretul platit pentru toate accesoriile aferente este mult mai mic decat atunci cand cumperi un sistem de irigare gata facut, mai ales atunci cand acesta nu functioneaza prin picurare.

Te invit acum sa accesezi magazinul online anterior mentionat, sectiunea sisteme si accesorii de irigat, pentru a-ti achizitiona toate cele necesare pentru crearea propriului sistem de irigare prin picurare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *