Banda led pentru iluminat ambiental

Banda led pentru iluminat ambiental

Cu siguranta toata lumea a auzit despre inovatia adusa de tehnologia led in materie de iluminat. Abrevierea LED vine de la „light emitting diodes” – diode emitatoare de lumina, iar tehnologia reprezinta o reala revolutie in materie de iluminat.

Avantajele iluminatului cu led sunt nenumarate, poate cel mai important dintre acestea ar fi consumul redus de energie. Sursele de iluminat traditionale – becuri cu incandescenta, tuburi fluorescente sau surse de iluminat cu halogen – sunt consumatoare mai mari de energie electrica, insa in cazul iluminatului cu led consumul este considerabil redus.

Alaturi de consum redus sta si durabilitatea dar si modul practic de a ilumina intr-un mod eficient orice locuinta. Tehnologia led pentru iluminat include solutii din cele mai diverse: de la becuri si tuburi ce imita echivalentele lor traditionale, pana la practica banda led, spoturi sau reflectoare, optiunile multumesc orice exigente.

Atunci cand vine vorba de iluminat ambiental insa, tehnologia led isi face cunoscute cel mai bine avantajele. O banda led reprezinta o solutie ideala in aceasta privinta. Consumul redus dar si posibilitatea montarii in locuri greu accesibile pentru alte tipuri de surse de iluminat recomanda banda led ca si cea mai eficienta solutie.

Avantajele utilizarii de banda led sunt date din nou de optiuni. Se pot alege benzi led care sa lumineze intermitent, poate fi vorba de accesorizare cu potentiometre care sa regleze intensitatea luminii oferite, sau pot fi montati senzori de prezenta sau miscare care sa activeze automat luminile oferite de banda led.

In acest fel, benzile led devin o optiune cautata pentru orice locuinta. Pot fi montate foarte usor, chiar si in spatii restranse – spre exemplu pot fi plasate sub blatul din bucatarie, mascate sub elementele de rigips sau pot contura colturi si pereti, pentru un aspect ambiental deosebit. Banda led isi extinde utilizarile insa nu doar in materie de interior, ci si pentru exterioare. Acele contururi exterioare pentru ferestre, pereti si acoperis realizate din banda led ofera un cu totul alt aspect intregii constructii.

Cu siguranta se poate spune ca iluminatul cu led reprezinta o solutie de viitor. Atat prin economia de energie cat si prin durabilitate si stil practic, o banda led, un bec led sau un spot led reprezinta o alternativa eficienta la iluminatul prin surse traditionale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *