Baterii demontabile vs baterii ne-demontabile

Baterii demontabile vs baterii ne-demontabile

Optiunile sunt extrem de variate atunci cand te hotarasti sa iti cumperi un smartphone. Ai la dispozitie o gama diversificata de caracteristici tehnice, materiale, facilitati, modele, incat nu stii ce sa alegi. Unul din acesti factori de decizie il reprezinta si faptul daca bateria smartphone-ului poate sau nu sa fie detasata.

Avantaje si dezavantaje se regasesc in ambele situatii. Trecem in revista in prima faza avantajele si dezavantajele telefoanelor cu acumulator detasabil.

In cazul in care telefonul „ingheata”, se blocheaza si nu mai raspunde deloc la comenzi, cea mai simpla metoda de a-l face sa functioneze din nou este scoaterea acumulatorului, reintroducerea si repornirea – singura exceptie este situatia in care bateria este epuizata complet.

Un alt avantaj al telefoanelor cu acumulator demontabil este ca poti avea o rezerva pe care sa o inlocuiesti, in cazul in care nu ai disponibila nicio alta sursa de alimentare si bateria ti s-a epuizat.

Exita totusi si neajunsuri. Cei ce isi doresc un telefon stilat si cat mai subtire pot sa nu agreeze ideea ca grosimea telefonului sa fie marita de acumulator. In alta ordine de idei, contactele bateriei demontabile pot fi zgariate si afectate dupa numeroase detasari.

Avantajele telefoanelor ce au acumulator ne-demontabil incep prin faptul ca dispozitivul nu va mai acumula atat de mult praf si impuritati pe interior. In caz de furt, mai apare un avantaj: bateria nu poate fi demontata, astfel rauvoitorul nu poate sa opreasca imediat posibilitatea ca telefonul sa fie depistat.

Problema supraincalzirii apare ca principal neajuns la smartphone-urile cu baterie nedetasabila. Temperatura ridicata datorata utilizarii intense afecteaza contactele, duce la deformari si poate rezulta – in situatii grave – chiar la aprinderea acumulatorului. Un alt neajuns ar fi faptul ca odata blocat, un telefon cu acumulator nedetasabil poate sa nu reactioneze chiar si la apasarea prelungita a butonului de inchis-deschis. In acest caz nu exista o alta solutie decat asteptarea pana la epuizare completa a acumulatorului, ori trimiterea in service, care este de asemenea costisitoare si indelungata.

Tinand cont de astfel de atuuri si neajunsuri, in deplina cunostinta de cauza, veti putea face alegerea potrivita pentru modelul de smartphone – cu sau fara baterie detasabila.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *