Beneficiile cafelei negre

Beneficiile cafelei negre

De foarte multe ori consumul de cafea a fost blamat. Vedem articole peste tot care spun ca a bea cafea este un viciu, ca provoaca dependenta si ca are efecte negative asupra sanatatii. Exista desigur riscuri, insa acestea isi fac simtita prezenta doar in cazul exceselor – dupa cum stim orice exces este daunator.

In ceea ce priveste cafeaua neagra, surprinzator sau nu, exista o serie de beneficii pentru sanatate asociate cu un consum moderat. In topul listei de beneficii se situeaza faptul ca o cafea neagra este un tonifiant instant pentru creier si o sursa de energie si revitalizare. Substanta psihoactiva continuta – cofeina – ajunge in fluxul sanguin si ajunge si la creier. Odata ajunsa, reduce actiunea adenozinei, un neurotransmitator cu rol de inhibare, iar dopamina si epinefrina ajung sa actioneze mai bine – acestia sunt neurotransmitatori care ajuta la remedierea si activarea neuronilor. Rezultatul direct – stimularea organismului si un plus de energie.

Seria de beneficii ale cafelei negre continua cu nutrientii pe care ii contine. O singura ceasca de cafea contine in proportie de aproape 6% vitamina B5, 11% vitamina B2, 2% vitamina B3, dar si magneziu, potasiu si mangan. Toti acesti nutrienti indeplinesc roluri foarte importante pentru sanatate.

Plina de antioxidanti, cafeaua neagra aduce de asemenea beneficii pe partea de accelerare a metabolismului si pe partea de crestere a rezistentei organismului la actiunea radicalilor liberi.

Cofeina ajuta de asemenea la slabit. Substantele continute promoveaza arderea mai rapida a grasimilor, cafeaua sau cofeina fiind unul din cele mai folosite ingrediente in tot felul de produse pentru slabit.

Printre alte beneficii s-ar mai numara si reducerea riscului de aparitie al diabetului de tip 2, reducerea riscului de aparitie al atacurilor cerebrale sau cardiace. Se pare ca a bea cafea fara zahar si fara lapte, efectiv fara nici un adaos – cafea simpla, neagra – nu este deloc daunator. Dupa cum am mai spus insa, trebuie pastrata o moderatie in consum – orice tip de exces ajunge sa dauneze.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *