Bicicleta care zboara

Bicicleta care zboara

Poate ca masinile zburatoare inca nu pot fi o realitate palpabila, dar o bicicleta zburatoare tocmai a reusit sa se puna in miscare. Bicicleta Hoverbike de la Aeroflex, este primul vehicul de acest fel, si desi mai are de progresat destul de mult, ne demonstreaza ca acest tip de tehnologie este abia la inceput. Hoverbike mai este cunoscuta si sub denumirea de „Flike”.

Proiectul de dezvoltare a Flike a inceput in vara anului 2014, si a fost initiat de o serie de amatori de zbor in cel mai mare institut de cercetare din Ungaria- institutul Bay Zoltan Nonprofit. In nu mai mult de sase luni, Flike a inceput sa prinda contur. Au mai trecut inca alte trei luni pentru ca Flike sa fie finalizata. Hoverbike mai are drum lung de parcurs deoarece, deocamdata, poate atinge viteze de aproape  40 km/h, si poate atinge o inaltime maxima de 5 metri. De asemenea, bateria sa are o durata de viata destul de mica si poate sustine un zbor timp de 30-40 minute maxim.

Caracteristicile bicicletei Flike:

Potrivit celor care au reusit sa puna pe picioare acest proiect, Flike este echipata cu baterii de litiu polimer si care permit un zbor de 15-20 de minute de zbor lejer, care se poate extinde la o cursa de 30-40 minute. De asemenea, bicicleta zburatoare este condusa de motoare electrice, ceea ce inseamna ca va atinge o eficienta inalta si cu zero emisii de carbon. Datorita configuratiei pe care o are, Flike este complet controlabila doar prin reglarea vitezei de rotatie a motoarelor individuale. Comportamentul sau in aer poate fi comparabil cu orice elicopter: poate sa se rasuceasca, sa faca drift-uri, sa urce, sa se intoarca si, de amenea, este capabil de a face o multime de alte lucruri care inca nu au un nume.

Stabilitatea zborului, pozitia laterala si altitudinea sunt factori importanti care sunt administrati cu ajutorul unui calculator, asa ca Flike devine similara cu o bicicleta normala. Vehiculului i-a luat mai putin de un an pentru a ajunge in acest staddiu, si este de asteptat ca aceasta sa se imbunatateasca in urmatorii ani.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *