BMW va produce numai masini electrice

BMW va produce numai masini electrice

O multime de lucuri se vor petrece in urmatorul deceniu: nu numai ca populatia de elefanti africani vor ajunge sa dispara din cauza braconajului, dar si 1/3 din populatia de ursi polari vor muri din cauza obiceiurilor nesanatoase ale umaniitatii. Insa, o companie cauta un efort disperat de a reduce riscul acestor intamplari prin cresterea productiei de masini electrice. Producatorul de masini germane, BMW, declara ca isi doreste sa fabrice numai masini electrice pana in anul 2025.

Project i

Recent, BMW a anuntat ca toate masinile sale vor fi electrice in urmatorul deceniu. Producatorul german a investit sume mari de bani dar si eforturi imense in proiectul sau numit Project i, o subdiziviune a companiei dedicata construirii, in conditii eco-prietenoase, vehiculelor ecologice. Pana in anul 2025, celebrul brand va trece intreaga gama de autovehicule pe cea care functioneaza numai pe baza de energie electrica. Masinile vor fi alimentate de motoare electrice separate, care vor alimenta separat rotile din fata si din spate. Decizia companiei de masini are la baza cresterea restrictiilor de catre Uniunea Europeana, privind emisiile de carbon, iar pe de alta parte acest lucru se datoreaza succesului pe care masinile electrice le au pe piata.

Vechiculul electric Model X se asteapta sa fie lansat in aceasta toamna, iar mai mult de 20.000 de oameni si-au pus 5000 de dolari in depozite pentru a avea garantia ca vor cumpara aceasta masina. Primele doua modele BMW ale Project i, modelul i3 in valoare de 43.000 dolari si i8- 135.000 dolari, au o pozitie excelenta pe piata. In prezent, i3 este cea mai bine vanduta masina electrica din Statele Unite.

Dupa ce modelul Tesla S SUV a fost lansat in anul 2012 si a inceput sa domine piata de mediu, o multime de alte companii producatoare de masini au inceput sa-i ia exemplul.

Deoarece cea mai mare vina a emisiilor de carbon revine masinilor, si in dorinta de a impiedica declinul unor specii de animale, o multime de alte companii adopta atitudinea de „go green”, Mercedes-Benz, Porsche si Audi vor lansa, de asemenea, propriile modele de masini electrice in urmatorii trei ani.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *