Carti cu morala

Carti cu morala

Tot felul de carti s-au perindat prin fata noastra, prin biblioteci, librari si in format electronic in ultimii ani, insa exista cateva carti care cu siguranta pot ramane in memoria oamenilor la doar o simpla lecturare, dar si carti pe care iti doresti sa le recitesti iar si iar fata incetare si de fieacare data descoperi noi informatii si invataminte pretioase despre viata.

Ia spre exemplu Alchimistul de Paulo Coehlo sau alte carti ale acestui autor nemaipomenit. Chiar daca la o prima vedere te vei fi prins de ceea ce se intampla acolo si iti vei dori sa devii un fel de spirit umblator si intelept, iti vei dori sa recitesti aceasta carte, pentru ca de fiecare data ti se va parea o noua si cu totul diferita carte decat prima data cand ai lecturat-o.

Even Cowgirls Get the Blues de Tom Robbins

O fata nascuta cu asemenea degete mari supradimensionate devine  o cataratoare profesionista. O cowgirl libertina din punct de vedere sexual numita Bonanza Jellybean. Un conac detinut de catre un barbat care a devenit instarit vanzand dusuri.

O initiere si o luare de atitudine de catre femeile satule sa auda ca trupurile lor sunt scandaloase. Sexy, feminista si chiar bizara-o evadare psihologica perfecta de familia ta in cadrul vacantelor-cam asa s-ar desrie aceasta carte minunata. si plina de invataturi.

Bad Feminist de Roxane Gay

Abilitatea lui Roxane Gay  de a scrie atat de clar despre problemele complexe este cu adevarat impresionanta. Eseurile sale despre feminism, rasa si clasa sociala sunt comice, emotionante si da, educative, insa niciodata intr-un fel in care ai putea sa devii plictisit sau obosit. Aceasta chiar evidentiaza cu tarie si cu adevarat tensiunea dintre o feminista si inca  a te bucura de distractiile anti-feministe cum ar fi hip-hop-ul si relaity show-urile de la TV. Asa cum spune chiar ea: „Mai degraba as fi o feminista rea decat deloc feminista”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *