Ce beneficii iti aduc exercitiile anaerobice

Ce beneficii iti aduc exercitiile anaerobice

Exercitiile anaerobice implica in speta ridicarea de greutati. Foarte benefice pentru sanatate si pentru starea de bine a intregului organism, vin in completarea exercitiilor aerobice.

Anaerobic inseamna in lipsa de oxigen. Sunt antrenamente intense facute de obicei de sportivi, atleti, gimnasti pentru a-si creste performantele sportive, viteza si de asemenea rezistenta. Includ ridicare de greutati, flotari, tractiuni si toate celelalte tipuri de exercitii fizice care dureaza mai putin de doua minute. In cadrul acestor exercitii nu este livrat suficient oxigen celulelor pentru a arde grasimile, astfel organismul arde carbohidrati, ceea ce duce la arderea mai multor calorii.

In seria de beneficii se include cresterea ratei metabolismului. Un metabolism lent este motivul principal pentru lipsa de energie a fiecaruia. Daca alimentele consumate nu sunt digerate corespunzator, pot aparea diverse probleme precum indigestii, constipatii sau stari de slabiciune. Odata ce metabolismul are o rata mai accelerata, si starea de sanatate se imbunatateste.

Intarirea oaselor reprezinta un alt avantaj. Odata ce se urmeaza cu sfintenie o rutina a exercitiilor anaerobice, automat va creste si densitatea masei osoase, prin urmare oasele vor fi intarite.

Se creste vitalitatea si energia. Exercitiile anaerobice imbunatatesc circulatia sanguina si odata cu aceasta organele primesc mai mult oxigen, funcitoneaza mai bine si se imbunatateste conditia fizica, energia si vitalitatea.

Se scade nivelul de zahar din sange. Moleculele de zahar din organism se depun in principal pe muschi. Un stil de viata sedentar este ca o invitatie pentru o serie de diverse afectiuni, una dintre acestea fiind si diabetul. Cand iti lucrezi corpul, transpiri la sala antrenandu-te cu greutati, zaharurile din corp sunt arse inainte sa apuce sa dauneze.

Exercitiile anaerobice sunt diferite de cele aerobice prin durata. Beneficiile acestora includ intarirea sistemului imunitar, intrucat circulatia sangelui este imbunatatita si starea generala de bine isi face simtita aparitia. Beneficiile reale se fac insa simtite numai in cazul in care sunt incluse in rutina zilnica.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *