Ce comunica miscarile bebelusului din burtica?

Ce comunica miscarile bebelusului din burtica?

O descoperiere recenta, care redimensioneaza relatia mama-fat, sustine ca, in burta, copilul asteapta un semn de la parintii lui. Copilul, inca din perioada linsitita din burta mamei, este capabil sa poarte un dialog surprinzator cu acestia. Cercetatorii olandezi si francezi sustin ca daca apropierea si cominicarea cu micutul reuseste, perioada de sarcina va fi mai frumoasa, nasterea mai usoara, relatia dintre soti mai buna, iar familia mai unita.

       De exemplu, dimineata, imediat dupa trezire puneti-va mana pe burtica si mangaind-o usor, spuneti-i bebelusului Buna dimineata!” Faceti miscarile in orice directie doriti, fie pe orizontala fie pe verticala. Totusi, nu uitati ca daca dumneavoastra alegeti o directie, sotul dumneavoastra ar trebui sa o foloseasca pe cealalta. In timp ce mangaiati burtica, spuneti-i bebelusului ce aveti de gand sa faceti in timpul zilei, povestiti-i ce ati visat. Nu uitati sa-i cantati un cantec. Probabil veti observa ca miscarile lui inceteaza dupa ce atingeti burtica, ca si cum si-ar ciuli urechile. Nu va faceti griji, continuati sa-i vorbiti. In curand se va obisnui cu atingerile si cu sunetul vocii dumneavoastra.

Mamele cu experienta stiu ca uneori cand isi ating burtica, bebelusul le raspunde cu un ghiont chiar in mana mamei. Asta arata ca este stabilita comunicarea intre mama si bebelus. Acum ii puteti pune intrebari, iar el va va raspunde in felul sau. De exemplu, puteti determina daca place persoana cu care discutati la un moment dat. Trebuie numai sa puneti mana pe burtica si sa-l intrebati: „Ce mai faci?”.

Daca va inghionteste in mana, inseamna ca totul e bine. Daca inghionteste in alt loc, inseamna ca nu va agreeaza interlocutorul. Probabil ca opinia dumneavoastra si a bebelusului vor fi diferite, insa nu trebuie sa va ingrijorati, ci numai sa acceptati ca bebelusul dumneavoastra are propria personalitate.

Comunicarea cu bebelusul va va ajuta si daca nu este asezat in pozitia necesara pentru nastere. In acest scop, incercati sa determinati cum este asezat bebelusul in burtica dumneavoastra, unde i se afla picioarele, mainile si capul. Daca este necesar, faceti o ecografie pentru a afla.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *