Ce efect are crema de soare asupra pielii?

Ce efect are crema de soare asupra pielii?

Odata ce vremea devine din ce in ce mai frumoasa, cei mai multi dintre noi ne dorim sa ne petrecem timpul liber afara. Primul lucru pe care trebuie sa-l tii minte este sa iti aduci aminte ca trebuie sa ai cu tine, aproape tot timpul, o sticla cu crema de protectie solara. Datorita eforturilor din marketing, oamenii cred ca aceasta crema este protectia suprema care ii apara impotriva imbatranirii premature si de cancerul de piele. Insa, inainte sa dai o fuga la magazin sa sa-ti cumperi o crema de soare, petrece-ti putin timp citind detalii despre crema pentru protectie solara. Vei afla ca aproape toate cremele de acest gen pot cauza mai mult rau decat bine.

Problemele cremelor de soare

Aproape toate cremele de protectie solara contin substante cancerigene, cum ar fi parabeni, alcool, chimicale toxice si uleiuri pe baza de petrol. Cele mai multe creme „naturale” nu sunt chiar atat de naturale. Ca parte a eforturilor din marketing, o multime de companii de specialitate au inceput sa-si eticheteze produsele ca fiind naturale sau organice, insa acestea continua sa aiba in compozitia lor chimicale sintetice. Data viitoare cand doresti sa cumperi o crema de soare, asigura-te ca citesti eticheta produsului si nu-l cumpara daca acesta contine substante chimice care suna in acest fel: methyl, popyl, trieth, dieth, ethyl etc.

Cremele de protectie solara blocheaza productia de vitamina D. Soarele este cea mai mare sursa de vitamina D, iar acesta este vitala pentru sanatatea noastra. Vitamina D regleaza mai mult de 1000 de gene diferite responsabile pentru fiecare tesut din organism. Din pacate, produsele de protectie solara inhiba productia de vitamina D.

De asemenea, te poti proteja de soare daca ai o dieta adecvata. Exista o multime de nutrienti pe care ii poti lua pentru a-ti imbunatati protectia pielii. Acesti nutrienti trebuie sa contina vitaminele C si E. Conform unor studii, alimentele bogate in antioxidanti ajuta la prevenirea inflamatiilor induse de razele UV. Cu cat consumi mai multi antioxidanti, cu atat pielea ta va fi ferita de arsurile solare.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *