Ce inseamna un nivel redus de globulina

Ce inseamna un nivel redus de globulina

Un nivel redus de globulina din sange poate sa induca o forma de deficienta proteica in organism si poate provoca o serie de afectiuni. Citeste in continuare in acest articol despre ce este globulina si cum ne-ar putea afecta sanatatea un nivel redus al acesteia.

Globulina este una dintre proteinele serice, cealalta fiind albumina. Globulinele includ globulinele gamma (anticorpii) si o larga varietate de enzime si molecule proteice care se pot comporta ca si purtatori. Glubulina care face parte din sistemul imunitar este cel mai important tip de globulina si este cunoscuta sub de denumirea de imunoglobulina.

Termenul de „hipoglobulinemie” se refera la un nivel redus de globulina din sange. Aceasta dereglare din organism poate fi un indiciu clar al unei afectiuni a rinichilor. In mod ideal, nivelul acestei proteine in urina este neglijabil. Acest lucru se intampla deoarece atunci cand sangele trece prin rinichi si se formeaza urina, celulelor si moleculelor mari precum sunt globulele rosii si proteinele nu li se permite trecerea prin rinichi, decat in cantitati infime. Totusi, atunci cand isi face aparitia o infectie a rinichilor, atunci acestia nu mai functioneaza corespunzator, iar proteinele incep sa isi faca drum catre urina. O persoana sufera de hipoglobulinemie atunci cand proteinele sunt pierdute in mod progresiv in urina.

O alta boala care este asociata cu un nivel redus de globulina este anemia hemolitica acuta. Aceasta este o afectiune in care globulele rosii sunt distruse fie in vasele de sange sau altundeva in organism. Durata de viata a unei globule rosii este de 120 de zile. Totusi, daca aceste globule sunt distruse in organism intr-o perioada mai scurta de 120 de zile, atunci boala asociata cu aceasta problema se numeste anemie hemolitica. Din moment ce globulele rosii sunt formate din molecule de proteina, distrugerea rapida a acestora va duce eventual si la deficiente proteice in organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *