Femeile din lumea larga se pot inca considera a fi limitate. Asta din cauza unor legi care si dateaza din ani stravechi si interzic anumite lucruri. Aparent banale, acestea aduc insa in discutie ceea ce inseamna drepturile si libertatile unei femei. Desi, in unele locuri, sunt din start vazute ca si oameni fara drepturi depline. Asta se intampla spre exemplu in Yemen.

Din lista de lucruri interzise femeile din lumea intreaga se numara:

  1. Comunitatea talibana interzice femeilor sa se educe, sa urmeze o forma de scoala. Si ciudatul nu se opreste aici. Spre exemplu daca primeste in vizita o alta femeie geamurile se acopera pentru ca nimic din exterior sa nu se vada. In plus, o femeie din aceeasi comunitate trebuie sa se incalte cu papuci care nu fac zgomot deloc.
  2. Femeile saudite sunt mereu insotite de un barbat. Acesta trebuie sa isi dea acordul pentru ca femeia in cauza sa poate chiar si sa isi implineasca dorinta unor interventii cosmetice sau sa calatoreasca.
  3. In Vatican femeile nu au drept de vot. Si sunt undeva la urma pentru ca spre exemplu femeile din Arabia Saudita au liber la algerile ce vin, printr-un decret de ordin recent si modern.
  4. In Ansara, India, femeile nu au voie sa plece pur si simplu singure la cumparaturi. Pietele lor sunt pline cu femei la cumparaturi insa numai dupa ce au implinit 40 de ani. Ori tinerele nu au voie nici macar sa detina un telefon mobil, daca nu sunt inca luate de neveste.
  5. Delaware nu are femei indraznete pentru ca se interzice prin lege. Aici acestea nu au voie sa ceara in casatorie un barbat. Asadar, pentru a nu risca sa fie acuzate de imoralitate, prefera sa astepte pana cand le-o fi soarta sa astepte.
  6. In Vermont sa porti placa dentara, de altfel pentru ca ai nevoie de ea, inseamna in prealabil acordul sotului.
admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *