seminte de mar

Un mar pe zi tine doctorul la distanta. In engleza are si rima expresia, si parca suna si mai bine. Stiati insa ca merele contin cianuri?

Da, este un fruct popular. Da, este un fruct foarte sanatos. Contine o cantitate foarte mare de antioxidanti si alte substante care ajuta la inlaturarea toxinelor si lupta impotriva actiunii radicalilor liberi. Poate sa ajute la cresterea imunitatii, poate contribui la prevenirea atacului de cord, a diabetului si a altor afectiuni. Multi dintre voi vor ramane surprinsi, insa merele contin cianura.

Semintele de mar au o concentratie de cianuri in componenta, motiv pentru care sunt foarte toxice. De ce credeti ca semintele de mar au un invelist atat de puternic? Chiar daca sunt consumate, nu sunt afectate de sucurile gastrice, iar efectul de toxicitate se face simtit doar daca semintele de mar sunt mestecate.

Curiozitate sau nu – poate ca stiati asta deja, insa mie mi s-a parut interesant. Cu toate astea, nu trebuie sa va faceti griji – este nevoie de o cantitate foarte mare de seminte pentru ca toxicitatea cianurilor sa isi faca simtite efectele. Din curiozitate am facut cateva cautari si am aflat ca ar fi necesare aproximativ 200 de seminte de mar pentru a se ajunge la o doza letala. Deci, daca obisnuiesti sa mananci merele cu tot cu cotor, inca de cand erai mic, nu ai motiv de ingrijorare. Pana sa apuci sa mananci 200 de seminte, va trebui sa consumi vreo 40 de mere – cam mult, chiar si pentru gurmanzi.

Toxine exista peste tot, asta nu inseamna acum ca trebuie sa ne oprim din a ne hrani. Este insa bine de stiut, pentru a evita excesele – care sunt intotdeauna daunatoare. Nu doar semintele de mar nu sunt recomandate a fi consumate, ci si samburii de cirese, piersici, caise sau altele. Doza de toxine este foarte mica si organismul se poate curata si detoxifia destul de usor. De evitat insa abuzul!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *