Sunt multe lucruri in jurul nostru pe care nu putem sa le explicam complet sau deloc: Cine a fost Jack Spintecatorul? De unde provine manuscrisul Voynich? De ce apare Kim Kardashian la stiri zilnic? Daca pentru aceste intrebari nu avem un raspuns, sunt alte intrebari ale caror raspunsuri nu mai sunt de mult invaluite in mister, insa lumea pare sa fi uitat. Am ales cinci dintre aceastea pentru a vi le prezenta pe scurt:

1. Pietrele gravate din Ica: acestea sunt pietre din andezit, despre care se credea ca au fost gravate de peruvienii antici. Acestea au surprins lumea cand au fost descoperite, deoarece prezentau imagini imposibil sa fi fost reprezentate in acea perioada, pentru simplul fapt ca … nu existau. Printre desene se numara operatia pe cord deschis, transplantul de organe si oameni luptandu-se cu .. dinozauri. In 1975, un fermier a recunoscut ca el a executat pietrele, folosind diferite instrumente, pentru a le vinde si primi profit din asta.

2. Piramidele din Egipt: originea lor i-a pus in dificultate pe arheologi mult timp, intrebandu-se cum au reusit sclavii antici sa mute astfel de blocuri de piatra, mai ales in desert. O teorie mai ciudata oferea ca explicatie ajutorul extraterestrilor. S-a descoperit mai tarziu, nu numai ca nu ne-au ajutat extraterestrii sau ca sclavii nu erau de fapt sclavi, ci platiti, dar ca pentru a deplasa blocurile de roca, s-a folosit apa care a umezit nisipul, reducand astfel frictiunea.

3. De ce varsam cafeaua din cana cand mergem cativa pasi? Totul tine de biomecanica si modul in care se comporta substantele lichide: cand ne deplasam avand in mana o ceasca de cafea, lichidul se misca o data cu miscarile corpului nostru – cand lichidul atinge o viteza critica, se varsa. Oamenii de stiinta au descoperit ca, in general, al saselea pas este cel care duce la varsarea substantei.

4. De ce a disparut civilizatia mayasa? Nu, nu au fost rapiti de extraterestrii, nici nu a venit apocalipsa. Secetele repetate, accelerate de defrisari, precum si razboaie civile au facut imposibila sustinerea populatiei, care in perioada de glorie inregistra 2000 de oameni pe metru patrat.

5. Anastasia, Marea Ducesa: au existat o multime de femei care au sustinut ca ele sunt adevarata Anastasia, care a supravietuit masacrului familiei sale. Insa, intre timp, osemintele familiei au fost descoperite, printre ele, aflandu-se, din pacate, si Anastasia.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *