Goana dupa cadouri provoaca foarte des anxietate, psihologii care studiaza gestul de oferire al cadourilor au gasit cauza pentru care unele daruri provoaca bucurie, fata de alte cadouri care provoaca doar zambete politicoase.

Ambalarea cadoului intr-un mod excesiv, va distrage atentia de la cadou in sine. Spre deosebire de tot ceea ce stim, cei care primesc darurile se vor simti mult mai apropiati de catre persoana care le daruieste, daca acea persoana va alege un cadou care sa reflecte interesele tale si nu ale sale.

Daca va aflati intr-o relatie, sau doriti sa o consolidati, va trebui sa fiti mai atenti in oferirea cadourilor pentru barbati, fata de oferirea de cadouri pentru o femeie.

Acestea sunt cateva dintre concluziile la care au ajuns psihologii si alti cercetatori care studiaza oferirea cadourilor:

  1. Ofera o parte din tine – Cadourile ar trebui sa reflecte gustul si stilul tau.
  2. Atunci cand putin este mai mult – Nu incerca sa minimizezi valoarea unui cadou, printr-un amabalaj monoton. Incearca sa ambalezi cadoul astfel incat sa reflecte valoarea cadoului din interior. Intr-o serie de sapte experimente, cercetatorii au descoperit ca persoanele care primesc darurile, calculeaza valoarea cadoului in functie de imaginea de ansamblu, formandu-si o prima impresie. Vor aprecia cadoul mai putin, daca le vei oferi un pachet mare care contine multe lucruri mici.
  3. Atentie sporita atunci cand oferiti cadouri unui barbat. Barbatii pot fi dezamagiti mult mai usor de catre un cadou neinspirat, fata de femei. Incercati sa oferiti cadouri, mai ales daca sunteti intr-o relatie, care sa reflecte interesele voastre comune. Daca este vorba de angajati mergeti la sigur si alegeti un cos cadou cu produse de calitate.
  4. A face o fapta buna, nu neaparat un cadou. Doar parintii si prietenii apropiati ar aprecia o donatie caritabila facuta in numele lor. Cercetatorii au descoperit ca sotii si prietenii mai indepartati nu au apreciat un astfel de cadou, considerand ca acea cauza este mult mai importanta fata de ei. Pentru acesti pretentiosi poti cumpara o sampanie de calitate Moet.
  5. Mai presus de toate, ofera. Pana si copiii mici sunt mai fericit atunci cand ofera, fata de momentele cand primesc daruri. In anul 2012 s-a facut un studiu bazat pe expresiile faciale a 20 de copii, expresii inregistrate dupa ce copiii primeau sau daruiau cadouri. Doctorii au ajuns la concluzia ca oamenii sunt mult mai fericiti atunci cand isi cheltuiesc banii pentru alte persoane, fata de momentele cand fac asta pentru ei insisi. Cercetatorii au descoperit ca acelasi lucru este valabil si pentru copii dintr-un sat izolat din Pacificul de Sud, unde nu exista electricitate sau apa curenta.
admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *