Computer lent? Invata cum sa-l imbunatatesti!

Computer lent? Invata cum sa-l imbunatatesti!

Traim in era tehnologiei, in care comunicarea rapida a schimbat drastic modul in care interactionam unii cu ceilalti, fie ca este vorba de viata personala ori profesionala. Computerele au devenit un element esential in vietile noastre, prin urmare nu e de mirare ca un computer lent devine o sursa de stres si frustrare. Cum ai putea imbunatati performantele si functionalitatea computerului tau? Iti oferim in continuare cateva sfaturi.

1. Upgradeaza partea de software si de hardware. Pentru o functionalitate mai buna, trebuie sa tii pasul cu toate noutatile disponibile in materie de soft dar si de hard. Aplicatii noi precum media playere, jocuri ori editoare de imagici si videoclipuri necesita si placi grafice, memorie RAM mai multa si putere de procesare extinsa.

2. Foloseste programe antivirus si protectii anti-adware si anti-spyware. In majoritatea cazurilor aceste software-uri iti afecteaza performantele computerului, incetinindu-i functionalitatea. Asigura-te ca ai cea mai buna protectie, cu actualizari la zi.

3. Mentine hard disk-ul cat mai organizat. A avea o gramada de date stocate nu devine o problema decat in momentul in care acesta se umple, fortand sistemul de operare si suprasolicitandu-l. Salveaza fisierele si datele de care nu ai absoluta nevoie pe suporturi externe de stocare si vei simti o imbunatatire cel putin din punct de vedere al vitezei.

4. Foloseste si un browser rapid. Poti alege din mai multe variante – Firefox, Google Chrome, Opera sau altele. In functie de cum folosesti navigarea si cat de intens, alege acel browser in urma utilizarii caruia observi ca functionalitatea este optima.

5. Defragmenteaza hard-disk-ul periodic. Este o procedura destul de usoara ce va asigura ca fisierele fragmentate sau afectate sunt reorganizate optim. Aceasta defragmentare efectuata regulat creste foarte mult sansele ca blocarea sau functionarea lenta a computerului sa nu mai aiba loc.

In cazul in care nici una din aceste strategii nu functioneaza, este posibil sa existe o problema mai grava. Ai in acest caz nevoie de ajutor de specialitate, poti trimite computerul in garantie – daca termenul nu este depasit, ori poti apela la o firma specializata pe reparatii si mentenanta computere.

One Reply to “Computer lent? Invata cum sa-l imbunatatesti!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *