Copiii religiosi sunt mai rai

Copiii religiosi sunt mai rai

Multi dintre noi au crescut intr-un mediu religios, avand parinti sau bunici stricti din acest punct de vedere, numindu-se adesea „buni crestini”. Nu stim sigur ce anume ii face pe acestia sa aiba un sentiment de credinta profund, dar cu siguranta parintii de acest gen au plantat in noi un sentiment de frica in ceea ce priveste religia.

Potrivit unui studiu realizat recent de catre academicienii din intreaga lume pentru a afla care este motivul pentru care adultii isi educa in acest fel copiii. Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca religia are o influenta negativa asupra stimei de sine si a compasiunii unui copil. Cu alte cuvinte, copiii religiosi sunt mai rai comparativ cu colegii lor care nu sunt crescuti in acelasi mediu.

Copiii religiosi mai putin altruisti

Academicienii de la sapte universitati din lume au studiat copiii care provin din medii religioase diferite. Aproape 1200 copii, cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani au participat la acest studiu. Aproximativ 24% din acesti copii erau crestini, 43% musulmani si 27,6% non-religiosi.

In acest sens, oamenii de stiinta au realizat mai multe teste pentru a vedea care este relatia dintre religie si moralitate. Cercetatorii au cerut copiilor sa aleaga stickere, dar acestea nu erau suficiente pentru toti dintre ei. Pe aceasta cale, oamenii de stiinta au dorit sa vada care sunt copiii care sunt dispusi sa isi imparta stickerele cu alti colegi. In timpul unui alt test, oamenii de stiinta au aratat copiilor un filmulet cu copii care se imbingeau unii pe altii, pentru a vedea cum reactioneaza acestia.

Astfel, in urma rezultatelor, cercetatorii au descoperit ca, copiii care se identifica cu religiile majore ale lumii au fost mai putin altruisti decat cei non-religiosi; de asemenea, copiii mai mari au prezentat reactii si mai negative. Autorii studiului au continuat, declarand urmatoarele: „religia afecteaza tendintele etice si morale in cazul copiilor” dar si ca „cei religiosi au tedinta de a judeca actiunile altora”. Ei bine, aceasta descoperire contrazice convingerile parintilor in ceea ce priveste educatia religioasa a celor mici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *