Copiii si adolescentii in filme

Copiii si adolescentii in filme

Versiunea Hollywood-ului a unui liceu este plina de elevi care sunt atat de maturi, incat sigur si-au luat adio de la pubertate candva in timpul lui Iliescu. Acest fenomen nu este unul nou. Steve McQueen a jucat un tanar de 17 ani in „The Blob”, in ciuda faptului ca avea 28 de ani, Stockard Channing o adolescenta in ultimul an de liceu in „Grease”, iar mai aproape de prezent, in „Glee”, Mark Salling si Cory Monteith aveau 27 de ani cand au inceput sa joace rolul unor adolescenti de 15 ani. In viata reala, actorul Matthew Morrison, este cu patru ani mai in varsta, in ciuda faptului ca juca rolul profesorului lor.

Problema este mai evidenta cu actorii, decat cu actritele, deoarece fetele se maturizeaza mult mai repede, in timp ce baietii se dezvolta in timpul anilor de facultate. De aceea, in „Friday Night Lights”, Taylor Kitsch este mai putin credibil in rolul unui adolescent, decat colega sa, Minda Kelly, care in viata reala, este si cu un an mai mare.

Nu numai ca e frustrant cand adultii si „copiii” arata de aceeasi varsta, dar le ridica sperante desarte adolescentilor. Majoritatea elevilor de liceu nu au umeri lati, o barba aranjata si voci joase. Actorii adolescenti vin cu propriul set unic de probleme care fac castingul adultilor in locul lor mult mai usor. Pe langa faptul ca unii au parinti oribili care vor sa controleze totul, inclusiv lucruri care nu tin de ei, ci de echipa de productie, actorii tineri trebuie sa urmareasca anumite legi care le interzice sa lucreze mai mult de cateva ore si necesita oferirea cursurilor pe platoul de filmare, pentru a recupera materia pierduta de la scoala. Dar acest lucru se poate rezolva. Disney Channel, de exemplu, angajeaza mai intotdeauna actori care au varsta potrivita pentru rol, iar, ca rezultat, serialele si emisiunile lor arata mult mai realistic – in ciuda faptul ca productiile, in sine, nu merita vizionate intotdeauna. Cat de ironic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *