Copilaria si evolutia ei de-a lungul anilor

Copilaria si evolutia ei de-a lungul anilor

Stau pe ganduri si imi aduc aminte de cum am copilarit eu. Clipe de neuitat alaturi de prietenii mei, cand ne jucam diverse jocuri, dar si atunci cand trebuia sa facem treaba. Aveam o vecina care ne dadea cirese doar daca faceam treaba, iar atunci formam o echipa de cateva persoane si ne adunam sa facem ce vroia baba. Era o femeie mai in varsta, iar atunci cand ii faceam treaba prin curte ne lasa sa ne suim in cires si sa mancam cate dorim. Mai era o femeie a dracului, traieste si acum si la fel a ramas, niciodata nu ne-a dat si daca ne dadea odata sau de doua ori, ni le dadea dupa jos, ceea ce pentru noi era o jignire maxima.

Momentele cand ne adunam mai multi si plecam la picnic erau clipe de neuitat. Care mai de care aducea de acasa salam, rosii, castraveti. Fetele faceau salata, noi pregateam mezelurile si cortul. Eu eram omul care detinea cele mai tari mingi. Ne jucam fotbal, baschet cu cos facut de tata, si jocul ” s-o prinda s-o prinda mata de coada si soarecele de urechi” . Nu imi vinea acum in minte cum se numea insa era un joc cu tarile.

Cand era ziua mea toata lumea imi dadea hainute, la fel ca atunci cand ma vedea cineva. Era un moment incredibil, iar cand ne intalneam cu cineva prin oras, nu era moment in care sa nu-mi cumpere cineva cate ceva.  Atunci erau niste haine de calitate la preturi foarte bune, am cautat pe internet si chiar si in magazine acum si nu gasesc nimic. Tot cautand am dat intr-un final de hainute pentru copii de la tophainute, dar chiar si aici nu am gasit ceea ce doream. Preturile sunt acceptabile, insa nu stiu cine mai cumpara in ziua de astazi hainute cand se duce la cineva.

Multi au frica ca nu ii vine, asa ca prefera sa ii cumpere o jucarie interesanta, sa dea 10-20 de lei in plus si sa iasa in avantaj.  Sunt fel de fel de oameni, ce nu se gandesc deloc ca am evoluat intr-un mod prost, eu as prefera ca toate tehnologia care este acum sa se sfarseasca si sa apara din nou acele vremuri cand ma distram cu copiii pe afara.

Eu eram primul care ma trezeam, undeva la ora 7-8 si ii asteptam pe toti. Prima era o vecina, apoi urmau altele si altele, iar atunci cand ne strangeam ne jucam pana la 11-12 noaptea. Copilaria din zilele de acum sunt pur si simplu prea complicate. Acum mai nou sunt diferite centre in care iti duci copilul si se joaca de unul singur, isi gaseste de lucru si eu nu inteleg de ce unele persoane aleg sa iti trateze copii in halul asta. Sau mai nou ne lasam copilul pe calculator nu stiu cate ore si daca ii spui altei persoane ca fiul tau sta doar o ora pe zi, iti rade in fata si spune ca iti bati joc de el. Iata ca acele persoane care isi las copiii de la o varsta foarte fragila pe calculator nu se gandesc si risca sa isi distruga copilul prin fel de fel de metode.

Copilaria voastra cum a fost cand erati mici ? Daca aveti copiii, faceti o comparatie intre copilaria lor si a voastra.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *