caritsanmed.ro

Ingrijirea medicala a bebelusului trebuie sa fie una dintre preocuparile tale prioritare, inca din perioada de sarcina. Desi multe mamici aleg medicul pediatru care are cabinetul situat cat mai aproape de casa, distanta pana la cabinet ar trebui sa fie printre ultimele criterii de luat in considerare. Siguranta sanatatii micutului tau ti-o ofera sfaturile avizate date la momentul potrivit, precum si increderea in abilitatile si cunostintele medicului.

Iata cateva sfaturi de care e bine sa tii cont atunci cand te afli in situatia de a alege un medic pediatru pentru bebelusul nou-nascut:

Intreaba alte persoane din anturajul tau cat de multumiti sunt de pediatrii copiilor lor

Ai mari sanse sa gasesti un medic bun prin recomandarile rudelor, prietenilor sau colegilor. Nu te lasa insa numai in baza acestora. Ceea ce altora li se potriveste, ar putea fi incompatibil cu nevoile tale si ale micutului tau. Tine cont de recomandari si stabileste o intalnire cu cativa dintre ei, inainte de a lua orice decizie. Daca optiunile tale implica vizitarea unei cabinet de pediatrie Targu Mures 2018,  intereseaza-te in prealabil asupra renumelui si conditiilor pe care le pune la dispozitie clinica.

Compatabilitatea medic-pacient

Unele mamici iau in calcul numai varianta de medic femeie de varsta cat mai apropiata, in timp ce altele se simt mai confortabil si in siguranta in prezenta unui specialist cu vasta experienta. Este important sa sesizezi de la bun inceput modul de abordare al medicului si daca ii agreezi personalitatea. Altfel spus, daca exista o anumita compatibilitate in timpul discutiei.

Disponibilitatea medicului cantareste greu intr-o alegerea inspirata

Pentru a fi pe deplin lamurit cu privire la optiuni, inainte de a lua decizia finala este bine sa supui medicul pediatru la un mini-interviu. Ii poti adresa pe rand urmatoarele intrebari:

  • Il veti vedea personal pe bebelus atunci cand voi veni cu el la clinica? In situatia ideala, ar trebui ca medicul sa fie disponibil la fiecare programare de-a vostra la clinica, pentru a fi la curent cu evolutia copilului si pentru a putea monitoriza permament starea acestuia. Sanatatea bebelusilor este destul de fragila in primul an de viata, de aceea este necesar ca medicul sa sesizeze orice schimbare si sa iti ofere sfaturi pertinente.
  • Cand nu veti fi disponibil, cine se va ingriji de bebelusul meu? Pediatrii isi mai iau si ei din cand in cand concediu de odihna, deci trebuie sa stii cine il va substitui pe medicul tau in caz ca ai o urgenta.
  • Care este programul dumneavoastra de lucru? Trebuie sa stii, de pilda, daca dupa ce vei reincepe serviciul, vei mai putea sa ajungi la cabinet in timp util. Ar fi ideal un program flexibil care sa iti permita sa onorezi vizitele la medic.

De asemenea, ar fi bine sa iti poate furniza un numar de telefon la care sa fie disponibil non-stop, intrucat afectiunile micutului tau nu vor astepta ora deschiderii cabinetului medical. Nu uita sa intrebi pediatrul daca are o asistenta care administreaza injectiile. Asta pentru ca copiii au tendinta de a prinde teama fata de persoana care le face injectiile, si indicat ar fi sa nu fie chiar medicul acea persoana.

Chiar daca aveai cu totul alte asteptari de la medic, nu esti obligat sa continui colaborarea cu acesta si nici sa ii oferi explicatii atunci cand ai decis sa te te muti la un alt medic. Mai important este sa identifici acel medic pediatru competent in masura sa iti ofere sfaturile potrivite pentru ca micutul tau sa creasca si sa se dezvolte in deplina armonie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *