bdpartners

Divortul afecteaza intreaga familie, astfel ca atat partenerii sufera, cat si parintii sau copiii. Acest gest la care recurg din ce in ce mai multe persoane se datoreaza faptului ca nu exista suficienta comunicare in relatia de cuplu. Asadar apar frustrarile si se incheaga, pana in clipa in care explodeaza de-a dreptul.

Multe persoane care se afla intr-o astfel de situatie, se conformeaza cu ideea ca nu mai merge, ca totul a fost spus si ca viitorul merge mai departe. Cu toate acestea, cei care intr-adevar vor sa lupte pentru familie si fericirea copiilor, apeleaza la orice lucru pentru a iesi dintr-o situatie atat de neplacuta.

Cum am ajuns in prag de divort dupa 12 ani de casnicie

Inca din adolescenta, de cand mi-am cunoscut actualul sot, am stiut ca alaturi de el vreau sa imi petrec viata si ca doresc sa ii ofer tot ce am mai bun – incredere, iubire, loialitate si copii frumosi. Asta s-a si intamplat de fapt, doar ca nu pentru o vesnicie.

Dat fiind faptul ca eram parintii a 3 copii minunati, din punct de vedere financiar nu ne era atat de usor, asa ca, pentru a le oferi tot ceea ce e mai bun, am decis ca trebuie sa muncim mai mult. Acesta a fost si motivul pentru care sotul meu, pe langa meseria de fotograf, si-a mai luat un job part time pentru a ne oferi tuturor un trai mai bun.

Din cauza faptului ca muncea foarte mult, iar eu eram preocupata de job, copii si sarcini gospodaresti, nu mai reuseam sa avem timp unul pentru celalalt. Cu toate ca ne intalneam aproape in fiecare seara acasa, discutiile nu se intindeau prea mult, tocmai pentru ca a doua zi urma sa fie din nou plina. Asadar, timp de 2 ani de zile am urmat acest ciclu. Astfel, au inceput sa apara tot felul de neintelegeri intre noi – cert e ca erau atat de minore, incat ajungeam sa ne certam pentru simplul fapt ca tragea plapuma de pe mine. Haios, nu? Ei bine, aceste maruntisuri chiar ne-au dus in prag  de divort.

Din cauza faptului ca eram stresati cu munca si nici noi nu mai reuseam sa ajungem la un consens, am considerat ca e mai bine sa facem o pauza. Bineinteles, aceste pauze intotdeauna vor duce catre ceva mai rau – un divort. Sotul meu a dorit sa se mute pentru o perioada in apartamentul pe care il ofeream mai demult pentru chiriasi. Nu i-am interzis acest lucru si se pare ca rau am facut. divortAceasta separare fizica ne-a distantat si sufleteste, asa ca am decis ca e timpul sa schimb lucrurile.  Iata sfatul primit de la o prietena ce e si psiholog pe care l-am pus in aplicare si care a dat roade in doar cateva zile:

  • I-am propus sa isi ia un concediu de 3-4 zile pentru a pleca impreuna pentru cateva zile. Initial am zis ca aceasta iesire va avea scopul unei comunicari mai eficiente ce nu a avut loc in cei 2 ani de zile.
  • Zonele de munte ne-au placut dintotdeauna, asa ca am inchiriat o cabanuta si am petrecut 4 zile absolut fascinante.
  • In aceste zile am descoperit cat de mult imi iubesc sotul, insa si cata nevoie are el de mine.

Apropiindu-ne din nou, poate chiar mai mult decat in tinerete, am decis ca familia e cea mai importanta, fapt pentru care a renuntat la al doilea job si a hotarat sa ma ajute cu cresterea copiilor. Cu toate ca micutii nostri au nevoie de tot felul ce lucruri, niciodata nu au dus si nici nu vor duce lipsa de ceva.

Asadar, mai importanta este iubirea si intelegerea din familie, decat banii din portofel. In acest fel nu am mai fost nevoiti sa apelam la avocati pentru divort Cluj, iar la ora actuala suntem o familie fericita si implinita pe deplin.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *