Cum ar fi sa lucrezi la Google?

Cum ar fi sa lucrezi la Google?

Inca de cand a fost lansata, compania Google a castigat mai bine de 100 de premii pentru practicile sale de angajare. Laszlo Bock, care a venit la Google in urma cu ceva timp si-a colectat gandurile cu privire la managementul si cultura adoptata de Google, descriind ce inseamna cu exactitate angajarea la Google. Asadar, daca ti-ai dorit vreodata sa intri in cadrul companiei Google si sa iti dezvolti o cariera aici, iata cateva lucruri de catre trebuie sa tii cont.

Angajarea se face de catre mai multe comisii, nu de catre managerii individuali. Foarte multi oameni supraestimeaza abilitatile de intervievare a acestora. Ca si rezultat, scopul principal al acestui comitet este acela de a se mentine un standard de calitate cat mai inalt; deciziile sale nu pot fi puse la indoiala.

Cei care isi doresc sa se angajeze la Google trebuie sa evite intrebarile de tipul „te-am prins!” in cadrul interiviului. Intrebarile celor de la Google sunt formate in asa fel incat sa nu indice performanta celui intervievat, ci sa vada daca acesta reactioneaza asa cum trebuie la structura intrebarii.

Atentie la detalii

Managerii trebuie sa fie pe deplin constienti de faptul ca lucrurile marunte pot afecta cultura unei companii. Lucruri cum ar fi trantirea usei, sau lasarea unui gunoi pe masa dupa pranz, ar putea sa trimita un angajat la o sedinta de consiliu. Apoi, aceste semnale sunt facute publice catre toti angajatii companiei, pentru a nu se mai ajunge la astfel de situatii.

De asemenea, trebuie sa fii constient de talentul pe care il ai. Talentul nu urmeaza o distributie normala, astfel ca nici salariile nu ar trebui sa fie la fel pentru fiecare angajat. Sistemele de salarizare obisnuite se bazeaza pe o notiune gresita de egalitate intre angajati, astfel ca nu exista nicio diferenta de plata intre cei buni si cei mai putin buni. Google are o perspectiva constanta: cu cat esti mai talentat, cu atat si venitul va fi mai ridicat. Nu e nimic iesit din comun ca tu sa lucrezi pe 10.000 de dolari si un alt coleg sa castige aproape dublu fata de tine, cu toate ca face acelasi lucru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *