copil cu adhd

Pentru copiii cu ADHD si pentru parintii lor, scoala reprezinta o adevarata provocare. A sta in picioare, a nu face galagie, a se concentra, sunt sarcini chinuitoare pentru un copil ce are o astfel de afectiune. Cel mai frustrant lucru este ca acesti copii chiar isi doresc sa invete. O dovedeste efortul lor inzecit pentru a ajunge la nivelul celorlalti, neafectati de boala. Ce ar trebui sa faca parintii pentru a-i sustine in aceasta noua provocare numita scoala si care ar trebui sa fie atitudinea celor din jur pentru ca acesti copii sa reuseasca? Iata o intrebare la care raspunsul este mai mult decat complex si care depaseste simpla teorie din studiile de specialitate.

Primul lucru dar si cel mai important, dupa ce ai aflat diagnosticul, este sa iti consolidezi cunostintele cu privire la aceasta boala. Invata mai multe despre ADHD si despre modul in care copilul este afectat, si care ar putea fi strategiile si metodele cele mai noi si mai eficiente pentru a depasi acest lucru.

Daca banuiesti ca micutul tau care sufera de ADHD nu are o situatie infloritoare la scoala, acesta s-ar putea sa aiba mai multa nevoie de sprijin din partea familiei sau a salii de clasa. Completarea temelor, acordarea unei atentii mai ridicate la scoala si organizarea temelor din clasa sunt lucruri importante pentru copii, in vederea unei reusite la scoala. Dar pentru parintii copiilor cu ADHD, invatarea acestor lucruri pe copiii lor poate parea o misiune imposibila.

Centrul de Control si Prevenirea Bolilor arata ca acest lucru se intampla pentru ca acei copiii cu ADHD – o tulburare de comportament care afecteaza mai mult de 5 milioane de copii cu varste cuprinse intre 3 si 17 ani – sunt in imposibilitatea de a gestiona timpul si de a organiza bine unele activitati.

Un bun exemplu de a mentine situatia copiilor cu ADHD sub control, este aceea in care parintii trebuie sa stabileasca o rutina previzibila si consistenta acasa, in ideea de a crea un mediu mai stabil pentru acesti copii, atat la scoala cat si in orice alt loc.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *