Cum poate o firma de PR sa ajute un business mic sa creasca

Cum poate o firma de PR sa ajute un business mic sa creasca

PRCand o firma mica realizeaza un plan de business include de obicei publicitatea, insa se omite sa cuprinda relatiile cu publicul sau PR (public relations). PR-ul e una din cele mai efective metode de a creste increderea clientilor in orice companie sau produs. In cele mai multe cazuri, PR-ul costa mai putin decat reclama si poate fi incredibil de eficient pentru orice firma.

Business-urile aflate la inceput vor castiga mai mult de pe urma PR-ului decat din reclama.  Daca detii o afacere si momentan cantaresti avantajele reclamei in fata relatiilor cu publicul, in continuare poti sa citesti cateva motive pentru care ar trebui sa incluzi o firma PR in strategia de promovare.

In momentul in care vezi o reclama pe strada, iti dai seama ca o anumita companie incearca sa vanda ceva. Daca insa presa vorbeste despre tine, daca in ziare si pe site-uri sunt articole despre produsele tale, atunci business-ul tau va avea o credibilitate din ce in ce mai mare. Consumatorii vor cumpara mai mult daca vad ceva in presa, in media, decat daca vad ceva intr-o reclama explicita.

Un program consistent de relatii cu publicul va construi autoritatea brandului si produselor tale si va suplimenta cu succes orice efort de a face publicitate. Business-ul tau va fi mai puternic, mai mare si vei avea mai mult succes in stabilirea parteneriatelor etc.

Sansele ca ultima data cand ai cumparat ceva sa fi cautat informatii online sunt foarte mari. Relatiile cu publicul te vor ajuta in capitalizarea pe acest proces. Un articol intr-o revista online, un filmulet publicat, un comunicat de presa – toate sunt link-uri care te ajuta sa ajungi mai sus in motoarele de cautare.

Pe langa atragerea atentiei publicului si stabilirea unei bune relatii cu acesta, firma de PR joaca un rol important si in momente de criza. Imagineaza-ti ca un angajat nemultumit sau competitia incepe sa raspandeasca zvonuri nefondate despre compania ta. Publicul nu stie exact povestea din spate asa ca ar putea foarte bine sa creada ca zvonurile sunt adevarate. Mai mult decat atat, chiar daca le e greu sa creada zvonurile, in momentul in care vor ajunge sa cumpere de la voi, isi vor aminti ca la un moment  au auzit ceva rau despre companie.Acum imagineaza-ti ca acest client trebuie sa aleaga intre un brand de care a auzit numai de bine si compania ta. Multi nici nu se vor gandi mai mult de cateva secunde inainte sa aleaga compania cea mai respectata.  Altii vor cauta informatii pe internet- daca vor gasi multe articole in presa favorabile despre compania ta, atunci lucrurile s-ar putea schimba considerabil.

Fa alegerea inteleapta pentru o crestere sigura a brandului tau si pentru mentinerea imaginii imaculate a acestuia. Apeleaza la o firma de PR!

One Reply to “Cum poate o firma de PR sa ajute un business mic sa creasca”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *