Cum sa ai un somn mai bun

Cum sa ai un somn mai bun

Chiar daca pare stupid la prima vedere sa urmezi un ghid al somnului de fapt micile chestii te tin departe de placerea odihnei. Nevoia de somn te face sa uiti ca si asta trebuie sa fie un ritual. Asa ca pana cand sa te organizezi cu un program de somn tine cont de anumite detalii.

Dormi fara lumina. In organism exista melatonina, un hormon care ne da starea de somnolenta insa pentru ca acesta sa isi faca efectul avem nevoie de intuneric. Asadar, regula numarul este legata de nevoia de intuneric total. Chiar daca iti va parea sa spunem exagerat nu ai nevoie nici macar de lumina de la telefoane. Ideal ar fi ca acestea sa nu iti stea in preajma sau eventual sa fie inchise pe timpul noptii. Asta pentru ca si acea lumina slaba de fundal ar putea afecta actiunea melatoninei.

Uita de drumul la bucatarie. Inainte de somn ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa te simti atat de plin si de rau incat sa te trezesti de n ori. Asa ca evita sa ai parte de o masa prea copioasa, evita sa mananci ceva prea gras cu 3 ore intainte de masa. O mica gustare este suficienta.

Un factor de stres si ceea ce ar putea sa iti tulbure somnul tine si de ordinea din jurul tau. Cand patul nu este ordonat sau camera nu este aerisita ai putea avea impresia ca nu este locul tau acolo. Creierul trebuie sa perceapa totul ca fiind cu adevarat odihnitor asa ca ideal ar fi sa tii cont de asemenea de ceea ce se afla in jurul tau.

Nici ceasul desteptator nu ar trebui sa fie la vedere. Vei avea tendinta de a te uita din minut in minut la ceas, asta te va deruta si iti va intrerupe somnul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *