Cum sa desenati un mar tridimensional

Cum sa desenati un mar tridimensional

Decorul

O masuta cu o lampa, fara umbre este o alegere buna pentru a pune in scena natura moarta ce urmeaza sa fie redata in creion. Un bec opac va va oferi sursa de lumina necesara. Plasati marul pe masuta si proiectati lumina spre el.

Materialele necesare:

  • Hartie alba
  • Creioane mecanice
  • Guma de sters
  • Un obiect rotund (cu diametrul de aproximativ 7cm)
  • Estompa

Gasiti un obiect rotund pentru a desena usor de jur imprejurul acestuia. Indicati apoi cel mai departat punct pentru a desena umbra. Desenati usor o elipsa pentru a indica umbra marului. Aceasta trebuie sa treaca prin forma cercului. Pentru a reprezenta mai corect forma marului folositi linii mai accentuate si adaugati unghiuri mici cercului. Desenati apoi forma coditei si zona unde va cadea lumina pe mar. Intariti umbra marului tinand cont ca aceasta se deschide la culoare pe masura ce se departeaza de mar.

Desenati linia umbrei pe mar, retineti ca aceasta trebuie sa contina o linie curba ce indica banda unde va fi baza umbrei. Aceasta va fi cea mai inchisa zona a marului. Desenati un ton mijlociu pe aceasta linie a umbrei. Desenati apoi umbra coditei, cat de inchis posibil. In imaginea naturala aceasta este neagra si nu trebuie sa se amestece cu alte tonuri de culoare.

Acum incepeti sa umplteti umbra marului. Treceti cu aceasta si peste marginea marului. Aceasta tehnica se numeste combinarea formelor umbrei. Umpleti forma umbrei lucrand peste prima linie a umbrei principale de pe mar. La baza umbrei desenati o linia ascutita, inchisa la culoare si intariti adancimea umbrei folosind un creion mai moale. Tinand creionul usor, indicati linia mai lina si mai usoara a restului umbrei. Acum puteti desena cu incredere linia umbrei principale de pe mar, urmarind forma acesteia intrucat ati stabilit deja tonurile de culoare.

Pentru a indica un ton mai deschis lucrati usor in zona mai deschisa din partea de sus a marului. Acum ca ati stabilit toate elementele folositi estompa pentru a imbina tonurile impreuna si pentru a obtine o tranzitie usoara intre zona iluminata si cea umbroasa. Folosirea acestui instrument intuneca de asemenea si tonurile de culoare ale creioanelor. Lucrati in continuare la atenuare, ascutire si imbinare. Cu ajutorul unei gume de sters eliminati orice urma din afara contururilor.

Folositi apoi estompa pentru a atenua linia exterioara a umbrei marului. Folosind guma de sters redati lumina de pe marginea marului. Aceasta va fi o pata in partea de sus, exact unde lumina naturala se reflecta pe marul de pe masa dumneavoastra.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *