Cum te pregatesti de angajare

Cum te pregatesti de angajare

Ideea de a fi pregatit pentru angajare inseamna efectiv a avea abilitatile necesare si asteptate pentru un anumit domeniu de munca. Cu toate acestea, multe companii investesc in training pentru cei recrutati, pentru a le consolida cunostintele fundamentale despre domeniul in care vor activa si pentru a le dezvolta de asemenea abilitatile interpersonale. Ideea generala precum ca, daca ai diplomele si certificatele necesare, esti gata de angajare, este una incorecta. Exista in fapt mai multi factori ce contribuie la ideea ca un candidat este pregatit pentru a fi angajat.

Nivelul de educatie. Exista restrictii din partea angajatorilor aici, unii cauta candidati care sa aiba absolvit doar liceul, altii vizeaza mai mult sectorul absolventilor de facultate sau alte unitati de invatamant superioare. De aceea pentru a fi pregatit fiecare candidate trebuie sa aiba in vedere macar acest minim.

Cunostintele. Chiar daca ajungi sa fii angajat, nu vei rezista daca nu ai macar un minim de cunostinte despre domeniul in care lucrezi. Nu vei reusi sa treci peste testele de calificare, nu te vei descurca la evaluarile periodice organizate si risti astfel sa pierzi nu numai jobul, dar si timpul aiurea. De aceea trebuie sa ai cunostinte minime sau, de ce nu, chiar solide, legate de domeniul in care activezi.

Atitudinea. Adesea o persoana care se prezinta bine la interviu obtine jobul, chiar daca nu are cele mai bune cunostinte despre domeniu, sau absolut toate calificarile necesare pentru job. In aceste cazuri atitudinea candidatului impresioneaza cel mai mult angajatorul.

Din toate aceste motive, a avea un CV perfect si recomandari foarte bune nu sunt lucruri suficiente pentru a garanta angajarea. A-ti gasi jobul dorit, jobul ideal la care ai visat dintotdeauna, poate fi o provocare. Trebuie sa o accepti si sa te asiguri ca ai toate abilitatile necesare pentru a reusi sa obtii acea slujba, care iti va asigura nu doar satisfactie financiara, dar si multumire de sine si de asemenea posibilitatea de evolutie in cariera.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *