stick usb

Daca cu un secol in urma viata fara telefoane, televiziune sau computere era ceva obisnuit, in ziua de astazi situatia sta cu totul altfel. Software nou apare in continuu pe piata, nu ne putem imagina viata fara tehnologie, fara conexiune la internet si asa mai departe.

Se pune problema stocarii datelor. Daca nu ai optat inca pentru varianta de stocare pe cloud, exista o alta solutie foarte la indemana: un stick USB. Utile in transportul informatiilor si datelor, stick-urile USB mai au si alte motive pentru care sunt necesare in zilele noastre. Iata in continuare cateva dintre ele.

1. Este cel mai important dispozitiv pentru stocare si transport de date. Dispozitive precum stick-urile USB sunt principala metoda de transport de informatii intre computere, depasind de mult timp alte mijloace prin eficienta si viteza de transfer.

2. Sunt dispozitive de stocare date externe, utilizate frecvent, in detrimentul altor tipuri de dispozitive de stocare. Daca inainte erau utilizate cu preponderenta dischetele si mai apoi CD-urile, in zilele noastre majoritatea sistemelor PC nici nu mai au unitate de discheta, iar laptopurile nu au – unele modele – unitati optice.

3. De pe un stick USB pot fi instalate chiar si sisteme de operare. Aceasta instalare este foarte utila in cazul in care nu exista o alta posibilitate, atunci cand nu exista unitate optica.

4. Se pot stoca diverse aplicatii pe un stick USB. Dezorganizarea aplicatiilor pe un sistem PC poate crea un adevarat deranj. Pastrarea unor aplicatii pe stick poate fi solutia ideala in acest sens.

Stick-urile USB au capacitati de stocare diferite, astfel fiecare isi poate alege un stick care sa ii satisfaca necesitatile de transport date. Util atat pentru oameni de afaceri cat si in scop personal, un stick de memorie pastreaza aplicatiile dorite, fotografii, programe sau proiecte necesare a fi prezentate. Chiar daca exista si varianta de stocare pe cloud, in momentul in care conexiunea la internet nu este posibila, transportul de date cu ajutorul stick-ului este solutia ideala.

 

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *