De ce barbatii reusesc sa slabeasca mai usor decat femeile?

De ce barbatii reusesc sa slabeasca mai usor decat femeile?

Razboiul sexelor continua – de aceasta data este vorba de batalia scaderii in greutate. Un fapt constatat de multi si dovedit si stiintific arata ca femeilor le este mai dificil sa slabeasca decat barbatilor. Care ar putea fi motivele? Vedem in continuare.

Cercetatori si oameni de stiinta de la o universitate din Statele Unite au facut un test: au pus la acelasi regim alimentar si la aceleasi tipuri de exercitii fizice atat femei cat si barbati ce aveau probleme cu greutatea. La finalul testului, s-a putut observa ca barbatii au avut rezultate mult mai bune in ceea ce priveste slabitul, desi activitatile si regimul alimentar era exact acelasi si pentru femei.

La barbati slabitul devine o misiune mai usoara deoarece exista un procentaj mai mare de masa musculara in corp, pe cand la femei este mai ridicat procentul de grasimi in organism. Muschii au o rata metabolica mult mai rapida fata de grasimi, astfel diferenta in structura corpului este unul din factorii ce ajuta barbatii sa slabeasca mai rapid.

Diferenta in constitutia corpului este data si de hormoni. Barbatii au un nivel mai ridicat de testosteron, in timp ce femeile au un nivel mai ridicat al hormonului denumit estrogen. Testosteronul promoveaza masa musculara pe cand estrogenul configureaza corpul pentru a acumula grasimi.

Rata metabolica ar fi un alt motiv pentru care barbatii reusesc sa slabeasca mai rapid decat femeile. Corpul unui barbat este mai voluminos decat al unei femei, organele sunt de asemenea de dimensiuni mai mari, iar raspunsul la exercitii fizice este mult mai eficient. Rata metabolismului este mult mai ridicata in cazul barbatilor, din acest motiv slabitul devine o misiune mai usoara.

Ar putea exista si o explicatie psihologica – creierul uman reactioneaza diferit in functie de sex. Un studiu realizat pe un esantion de femei si barbati a supus subiectii la un test: atat barbatii cat si femeile au privit o serie de alimente delicioase, dar nu au avut voie sa le consume. O scanare ulterioara a creierului a aratat faptul ca in cazul femeilor chiar si dupa cateva ore creierul indica senzatia de foame, in timp ce la barbati aceasta era absenta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *