stresstres

Ca intr-un lung sir de efecte cand vine vorba de stres in organism se produc tot felul de situatii. Ne stresam din diverse motive, de la caz la caz. Motivele sunt din ce in ce mai multe si de regula tin de locul de munca si nu numai, de viata de familie de asemenea.

Ce se intampla cu tine cand te stresezi:

  1. Apar migrenele. Un efect destul de comun tine de durerea de cap, ca urmare a unei tensiuni prelungite. Asadar, uitam si de hidratare si de faptul ca trebuie sa ne relaxam. Durerea de cap face ca orice misiune sa devina una mai grea.
  2. Acumulam kilograme. Ce se intampla de fapt tine de o fluctuatie a nivelului de hormoni. Cel responsabil cu o stare proasta, cu stresul, iti induce nevoia de a manca ceva dulce mereu. Asa cum spun specialistii se pare ca tine de nevoia de magneziu in tot acest proces. Si din lipsa lui ajungem sa mancam mai mult, de unde si acumularea de kilograme. Ce-i drept, in cazul altora tine de slabit, cand nu au pofta de mancare.
  3. Pierderi de memorie. Sunt si ele corelate cu stresul care iti „ucide neuronii”. Desi se intampla pe termen scurt nu este exclus nici faptul ca tot acest efect sa dureze mai mult.
  4. Durerile de oase, atat de greu de inteles si de explicat, sunt si ele o problema. In acest sens se tine cont de faptul ca stresati fiind ajungem sa avem o pozitie total gresita a modului in care muncim spre exemplu. Asadar, pe termen lung presiunea ce se exercita in anumite puncte ale corpului ne face sa resimtim durere la nivel de oase.
  5. Nici digestia nu scapa din tot acest proces. Tine de o ingreunare a modului in care se realizeaza procedeul de digestie.

Mai merita sa ne stresam pentru ceva?

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *