educatie

Pentru copii este foarte important sa aiba parte de cea mai buna educatie inca de mici, deoarece daca sunt invatati de mici unele lucruri, le invata mult mai usor odata ce se dezvolta. Asa si cu limbile straine. Pune tu un copil sa memoreze niste cuvinte in engleza si pune un adult sa invete o limba straina. Nu prea este acelasi lucru. Copiilor le vine mai simplu sa se apuce sa inteleaga si sa comunice intr-o alta limba decat cea materna, mai ales daca si cresc intr-un mediu propice cu parinti care ii educa in acest sens si cu o scoala in care se vorbeste in limba straina respectiva.

O persoana care cunoaste mai multe limbi straine va ajunge mai usor undeva pe o treapta mai sus in viata. V obtine accesul mai simplu la mai multe informatii si va putea alege mai bine. A asculta o piesa, a citi o carte sau o poezie intr-o limba straina este o cu totul alta experienta decat a citi sau a auzi traducerea acesteia in limba ta de origine.

Stiai ca ai nostri copii de 3-8 ani sunt mult mai capabili sa aleaga si sa se deprinda cu o limba straina mai mult decat noi adultii? O limba este de obicei mai apropiata de cultura celui care o vorbeste, dar si cei care isi doresc sa o invete si nu fac parte din acea cultura, pot sa faca aceste lucruri daca isi doresc.

Cu cat este mai mare ambitia, cu atat mai bine. Acea persoana care isi doreste mai multe de la viata si de la sine, cunoscand o limba necunoscuta pana atunci, isi permite sa citeasca, sa asculte muzica si sa-i inteleaga sensul, dar de asemenea poate sa fie introdus si altor culturi decat cea de origine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *