Cursurile de calificare au fost bine venite de la inceput. Ele fiind pentru unii ultima sansa catre un loc de munca decent fara a avea studii superioare sau pentru a fi promovati. Cu preturi accesibile si o diversitate foarte mare ele sunt la mare cautare iar firmele si societatile ce ofera asa ceva au avantaj avand angajati mult mai pregatiti in ceea ce fac. Deasemenea cursurile de calificare sunt oferite in unele cazuri si gratuit (prin programe)  sau in care sunt suportate de patronii firmelor de unde provin angajatii.

Procesul de formare profesionala organizat in conformitate cu standardele de pregatire profesionala sau ocupationale pentru ocupatia respectiva, se desfasoara flexibil, in functie de programul de lucru al cursantilor sau de orarul de functionare al unitatilor, in timpul saptamanii sau in week-end.

Este foarte important ca un angajat sa aiba o calificare in domeniul practicat pentru a putea fi platit cu norma intreaga iar in cazul in care aceasta este somer va avea oportunitati de angajare si de promovare odata ce va fi angajat. Pana in acest moment pe piata sunt foarte cunoscute cursurile de calificare pentru: bucatari, frizeri, manichiura, pedichiura, brutar, macelar, ospatar, asistente (nurse) etc. Desigur cursuri de calificare se pot face in mult mai multe domenii doar ca v-a trebui sa cautati putin mai mult.

Cei ce au propus introducerea acestor cursuri au urmarit dezvoltarea resurselor umane, formarea continua a adultilor, dezvoltarea regionala si promovarea principiilor economice si sociale europene. O mai buna apreciere a gradului de profesionalism a organizatiilor puplice si private, cu o pregatire cat mai avansata profesional a salariatiilor si o calitate a produselor sau serviciilor oferite de entitate puplica sau privata.

Aprecierea gradului de profesionalism a organizaţiilor publice şi private,  este generată de o cât mai bună pregătire profesională a salariaţilor, calităţii produselor şi serviciilor prestate de fiecare entitate publică sau privată, care a fost supusă unui program de instruire profesională.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *