Densitatea Pixelilor

megapixeliDensitatea pixelilor in contextul unei camere video sau a unei camere digitale se refera la sensivitatea senzorului de imagine din camera. Senzorul absoarbe lumina si o converteste intr-un semnal digital. Semnalul contine informatii de culoare din lumina si este afisat pe ecran intr-o unitate cunoscuta sub numele de pixel. Densitatea de pixeli a senzorului de imagine este determinata de numarul totali de pixeli capturati impartit la marimea senzorului. In general, cu cat mai mare este densitatea pixelilor, cu atat mai mare este si calitatea imaginii capturate.

Senzorul de imagine

Prima parte a unui senzor de imagine consta intr-un filtru ce separa lumina rosie, albastra si verde de lumina ambientala. Dupa ce este separata, frecventele individuale de lumina sunt trimise catre un senzor dedicat. Acsti senzori cunoscuti drept senzori activi, convertesc lumina in semnale electronice si le amplifica sau le imbunatatesc. Partea electronica a unei camere video ruleaza algoritmi complecsi asupra semnalelor pentru a produce culorile care lipsesc.

Densitatea obisnuita de pixeli in cazul camerelor video

Densitatea pixelilor exte exprimata in marea majoritate a cazurilor in numarul de pixeli pe care camera este capabila sa-i inregistreze o data. Termenul de megapixel este atribuit camerelor video si camerelor digitale intrucat aceste dispozitive sunt capabile sa inregistreze milioane de pixeli in acelasi timp. O camera video obisnuita inregistreaza in acelasi timp 3 pana la 5 megapixeli si este dotata de obicei cu un senzor de imagine de tip CCD.

Densitate de pixeli foarte mare

Cele mai avansate camere video au o densitate de 8 sau chiar mai multi megapixeli. Aceste camere folosesc tehnologii cunoscute drept senzori 3-CCD. Aceste tipuri de senzori au o astfel de capacitate intrucat inregistreaza cu trei senzori diferiti in acelasi timp, fiecare din acesti senzori inregistrand separat lumina rosie, albastra si verde. Asta inseamna ca se pierde foarte putin semnal.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *