De multe ori, incepatorii WordPress confunda paginile cu posturile. Default, WordPress pune la dispozitie doua moduri in care poti sa-ti afisezi continutul: Posts respectiv Pages. Ca incepator, te intrebi poate care este diferenta dintre ele. Par sa arate la fel in Admin, par sa arate la fel pe site. De ce am nevoie de ambele? Cand ar trebui sa folosesc pagini? Cand ar trebui sa folosesc posturi? Explicam in continuare diferenta dintre posturi si pagini.
Posturile
Daca folosesti wordpress pentru un blog, ce mai probabil majoritatea articolelor tale vor fi scrise ca posturi. Posturile sunt forme de continut listate in cronologie inversa pe pagina principala a blogului tau. Datorita organizarii cronologiei inverse, posturile sunt pentru cei care posteaza regulat. Posturile vechi sunt arhivate, in functie de luna si an. Cu cat un post devine mai vechi, cu atat mai mult va trebui sa cauti ca sa-l gasesti.
Paginile sunt menite sa fie statice. Este vorba despre paginile pe care le vezi pe multe site-uri cum ar fi pagini de Contact sau pagina „Despre noi”. Paginile raman acolo mereu. Asta pentru ca cel mai probabil, nu vei avea o pagina „Despre noi 2013” si mai apoi o alta pagina, „Despre noi 2014”. Paginile nu sunt facute pentru social si in cele mai multe cazuri, ele nu vor avea incluse sectiune de comentarii sau butoane de share, like, tweet etc.
Cat de multe Pagini si/sau Posturi pot sa am pe site?
Raspunsul este simplu: Poti sa ai oricat de multe Posturi si/sau pagini vrei. Nu exista nici o limita in legatura cu numarul de Pagini sau Posturi care pot fi create.
Sunt avantaje SEO pentru unul din tipuri, in defavoarea celuilalt?
Motoarelor de cautare le place continutul organizat. Continutul din pagini este considerat a fi foarte important pentru un site insa continutul nou (posturile) au o importanta foarte mare. Pe scurt, sunt o multime de diferente insa ca incepator nu trebuie sa te ingrijorezi de acest aspect. Doar creaza un site bine, organizat, accesibil mai intai pentru utilizatori.
Explicat pe intelesul tuturor, imi place:)