notite

Cand vine vorba de aplicatii de luat notite, Evernote si OneNote detin suprematia pe piata. Servind aceluiasi scop, au totusi cateva diferente pe care le ilustram in acest articol.

Evernote a fost lansat de compania cu acelasi nume in iunie 2008. Functioneaza mai mult ca o baza de date ce stocheaza informatii. Are o facilitate ce permite salvarea sub forma de bookmark a linkurilor si paginilor web pentru utilizare ulterioara. Se pot crea de asemenea hyperlinkuri catre alte notite, ceea ce le face mult mai usor de gasit. Aplicatia este foarte folosita in randul studentilor dar si profesionistilor, datorita integrarii ei cu multiple software-uri renumite.

OneNote este o aplicatie realizata de Microsoft, integrata in pachetul Microsoft Office. Lansata in anul 2003, ofera mai multor utilizatori posibilitatea de a edita concomitent acelasi document. Este astfel ideala pentru profesionisti, pentru sesiuni de brainstorming sau altele.

Interfata

Evernote are o interfata similara cu un cabinet digital in care se pot lua notite scrise sau audio ce pot fi ulterior si distribuite. Functioneaza optim pe diverse platforme. OneNote are o interfata ce categoriseste informatiile in notite colorate, denumite sectiuni. Se poate adauga text, imagini, tabele iar textul poate fi formatat la fel ca in documentele Word.

Compatibilitate

Evernote are aplicatii pentru platforme precum Windows, Mac OS X, iOS, Android, Blackberry, sincronizand notitele intre toate dispozitivele conectate. OneNote, parte a pachetului Microsoft Office, este disponibil pe toate telefoanele ce ruleaza sub sistemul de operare Windows, insa poate fi folosita si pe dispozitive Android sau iOS.

Atat OneNote cat si Evernote au optiunea de adaugare de remindere. Evernote permite exportarea de date in formate precum HTML sau XHTML, iar OneNote are in plus optiunea de a exporta in formate PDF, Word sau HTML.

Fie ca doriti sa luat notite pentru un roman pe care il scrieti, luati notite la o prezentare sau sedinta de la serviciu sau vreti doar sa marcati evenimente din viata personala, aceste aplicatii satisfac orice cerinte, oricare din ele fiind utila.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *